2011-05-17

DK tank rotáció

Mivel a neten nehéz jó infót találni a blood DK rotációjáról, leírom azt amit több forrásból meg saját tapasztalatokból összehegesztettem.

Rotáció ugyebár nincs, mivel a runic empowerment random rúnákat procol, valamint a képességek használatát nagyban befolyásolja az, hogy kell-e selfhealre erőforrásokat használni és mennyit. Tehát prioritásokkal dolgozunk. A DS-en kívüli selfhealeket, defenzív CDket figyelembe nem véve a következő prioritásunk van egy célpontos tankoláskor:

Diseasek fenntartása > blade barrier fenntartása > death strike > rune strike.

Kicsit részletesen:
  1. Disease fenntartás: ha van 3/3 epidemic, akkor fél percnél tovább vannak fent a diseasek. Ez lehetőséget ad arra, hogy a diseaseket outbreakkel tedd fel minden második alkalommal, a köztes időben pedig csak egyszer kelljen frissíteni. A diseasek 1 F és 1 U rúnába kerülnek, azaz egy teljes DS esik ki a felrakásukkal, ami nagy érvágás. Ezért fontos az epidemic talent, hogy percenként csak 1 DS essen ki. Ha gyakrabban kéne újrarakni a diseaseket (pl 0/3 epidemic esetén) akkor 2 DS esne ki. A disease kézi újraapplikálásához javasolják a blood tap elhasználását.
  2. Blade barrier: ez 6% sebződés csökkentést ad, tehát nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet fent legyen. Ezt kaptuk tulajdonképp pajzs helyett. Akkor kerül fel 10 másodpercre, ha mind a két blood rune lemerült állapotba kerül. Magyarán emiatt 10 másodpercenként legalább 2 HS-t (vagy egyéb B rúnás dolgot) el kell nyomni. (Lentebb kiderül, hogy valójában elég kb 7-8 másodpercenként 1 HSt elnyomni!)
  3. Death strike: selfheal és absorb. A célunk az, hogy ezt a képességet a lehető leggyakrabban tudjuk alkalmazni. Mivel 1 F és 1 U rúnába kerül, viszonylag körülményes a gyakori használat. A legnagyobb hiba amit elkövethetsz DS használat tekintetében, ha death rúnákat használsz heart strike-ra. Ezzel egyrészt csökken a lehetséges DS-eid száma, másrészt a blade barrier megújítása felé se teszel ezzel lépést.
  4. Rune strike a lista végén van, pedig kicsit se lényegtelen, hogy időben RSelje el az ember a felesleges runic powert. A cél az, hogy a runic empowerment az RS használatakor F vagy U rúnát procoljon (növelve a gyakoribb DS használat lehetőségét). Ideális esetben RSt akkor használjunk, ha a blood rúnák nincsenek lemerülve*, az FU pedig igen, mert így tutira nem bloodot procol (a B rúna blood tank számára single target tankoláskor igencsak értéktelen). Sajnos a blade barrier fenntartása miatt ez nem egyszerű feladat. Az EJn van egy elég jó post arról, hogy hogyan lehet a blade barrier fenntartása mellett a lehető legtöbb F/U procot kihozni, érdemes megnézni. Nagyon egyszerűen fogalmazva: lehetőleg legyen mindig egy B rúnád feltöltve, csak akkor használd el mindkettőt együtt, ha nagy gáz van. Alapesetben 8.33mp alatt töltődik vissza 1 rúna blood specen blood presence alatt, így ha a második B-t akkor használod el, amikor az első majdnem visszatöltődött, akkor a blade barrier fenntartása is megoldódik és az időd nagyrészben lesz 1 aktív B rúnád, ami azt jelenti, hogy az RS nem fog B-t procolni és ez nekünk örömöt okoz.
Target dummyn nagyon szépen lehet gyakorolni a rúna/rp kezelést. Ha jól csinálod, a HS:DS:RS arány minimum 1:1:1 lesz, de simán kihozható kb 1:1.25:1 is.

A nyitó rotáció ezek alapján kb így optimális: outbreak, HS, DS, DS, RS (mert FU lemerülve, B viszont nem), HS. Innentől az RE proc illetve scent of blood miatt az RP/rúna szituáció véletlenszerű, a fent leírt szabályok szerint folytatandó a tankolás.

*: mikor van egy rúna lemerülve? Nos akkor, ha a rúnapár mindkét tagja töltődik épp felfelé.

Nincsenek megjegyzések: