2011-07-26

Firelands clear és egyéb jóságok

Ragnaros
Kicsit döcögősen, de pucolva lett Firelands. Az első resetben Alysrazoron benáztunk, a másodikban nem voltam és offspeces/altos Ragna tryok voltak, amik sajnos nem voltak túl gyümölcsözők. Ebben a resetben pedig kórházbamenés, bútorcipelés és az MT gépének raid közbeni meghalása miatt alig tettünk bele tryokat. De végül meglett a kill. A legtöbb gondot a kisaddok kezelése középre baszott kalapács esetén című dráma okozta, de szerencsére sikerült felderíteni és megoldani a problémát. Megjegyzem, kurvajól rövidre lehet zárni a "de nem ment be balról" "de igen bazmeg" típusú vitákat azzal, ha Frapsol valaki :)

A következőkhöz egy megjegyzés: a 4.2-es T11 rommánerf csak a normál módokat érinti.

HC Alakir
Utána átmentünk hc Alakirra, 5. pullra lement (+1 ninjapull :D) nagyon nagyon simán. Ennyit számít egy kis plusz gear. Vagy 300 wipe volt rajta 4.2 előtt. Ebből vagy 100 kurvanagy noobkodás P1-gyel, a többi viszont leginkább a gearen ment el. Akkor 360-365 ilvl gearben voltunk és ez a mi skill szintünkkel oda kevés volt. Most 365-370, azaz kb +5 ilvl és a healer boost miatt (de lehet anélkül is ment volna) simán lementünk 3 healerre és lelöktük a földle, dulván. Lehet az is sokat dobott volna, ha nem csak 2 olyan karakter van a raidben aki le tudja dobni a stackeket P2ben, de csak ennyi jutott. A különbség ilyen volt:
  • 4 healerrel 365ös gearben: P1 2 percig tart és a vége maga a horror, összekombózó jég+fal+ellökés, minden CD felhasználásával is kétséges a túlélés. P2 csak akkor megy végig, ha lehetőleg kevés fal jön külső lukkal és a falak miatt nem nagyon kényszerülünk spawnoló addokban álldogálni. 14+ stack mellett egy pár másodperc az add debuff aurájában = wipe. A fázis vége (16-18 stack) heal szemszögből így is egyszerűen horror. P3-ban csak 2-3x voltunk patch előtt és túlizgultuk, 4 healerrel pedig igen sima.
  • 3 healerrel 370es gearben: P1 70 másodpercig tartott és ennek a felét unalmamban dpseléssel töltöttem. P2 vége (13-14 stack) kicsit könnyebb, mint 4 healerrel magasabb acid rain mellett, mert a raid CDk több időt fednek le a kritikus szakaszból. P3ban nagyon alacsonyra esnek egyes emberek, mert a 3-ból 2 healer kb szart se tud csinálni mozgás közben. De sima liba. P2 még úgy is ment, ha leesett a feedback alacsony stack mellett. A killen mindenesetre úgy rémlik 7 feedbackes hibátlan stackeléssel mentünk át.
Még Firelands előtt beszéltük officerin, hogy valszeg pár resetnyi gearelődés után Alakir pár pull alatt lehullana, mert kifejezetten gear kérdésnek tűnt. 4 healerrel a dps, 3 healerrel a heal volt épp egy picit kevés ezelőtt. És valóban, a gyakorlat maximálisan igazolta ezt. Magam is meglepődtem, hogy ennyit számít a gear, a jövőben mindenképp minden resetben full cleart kell csinálni a progresszre szánt idő MELLETT. Túl sokat progresseltünk úgy, hogy 3 wipe estén túl nem vertünk le semmit, január óta alig-alig gearelődött a csapat, mert erőltettük a progresst + több embert le kellett cserélni és hát nem özönlöttek a 370es hc geares emberek, érted :)

HC Omnitron
Ez a szarság is lement 3. pullra, ami viszont meglepett. Értem, hogy healer buff, meg +5 ilvl, meg végre 2 értelmes mainspec tank van + melee shammy szakít... De nem csak a tankolással meg szaggatással volt itt gond ezelőtt. Ugyanolyan csoffadt DPS számok voltak a killen, mint az eddigi tryokon. Viszont jól volt végrehajtva, Skaven nagyon szépen vezette a csapatot, hogy mikor hova álljunk össze és az emberek elég jól végre is hajtották ezt. Ennyin múlott ez. Azért csendben megjegyezném, hogy amikor a Toxitron tank kap shadow conductort miközben Magmatron aoezik az a kapja be a faszomat a random generátor minősített esete. Igazából semmi gond nem lenne ezzel, mert lebaszunk egy PWB/spiritlinket és helló, de eközben jönnek ki a Toxi addok is, mert ugye mikor máskor. Jól ránk is robbannak egyből, kb esélytelen a dolog :) Utána még egy gyors hc Magmaw, max manával fejeztük be, vicces volt.

Omni kill meglepett (értsd: nem gondoltam h lemegy és érdemes Frapsolni), meg igazából már nem izgalmas annyira, ezért csak a másik kettőről van videó, de azt be is rakom.


Alakir


Ragnarossz

Nincsenek megjegyzések: