2012-09-14

Vidiana

Valamikor az 5.0.4 patch környékén befizettem, indítottam egy warriort egy pvp szerveren. A cél az volt, hogy megnézzem a cross-realm zónákat (CRZ) kis karakterrel. Ez sajnos nem sikerült még, mert errefele CRZnek nyoma sincs. Vagy csak nincs szerencsém és nem találkoztam vele. Mindenesetre 32 szint alatt csak 1x volt, hogy a terepen kialakult egy 1v1 szituáció. Egy lock száját kentem el. (Plusz 2x legankelt az őrség, amikor valakire ráugrottam valamilyen településféle helyen. Biztos nagyon röhögtek, én meg lassan megszokom, hogy a pvp szerverek hogy is működnek) Remélem CRZ mellett több outdoor pvp akció lesz, mert ez így nagyon sovány. Meg azt is remélem, hogy a CRZ nem azt jelenti, hogy unatkozó 85ösök campelik az egész területet, mert az meg a másik véglet volna.

Benyomások: a prot warrior alacsony szinten továbbra is brutálisan erős, instában szokás szerint 2x akkora a DPSem, mint bárki másnak - pedig full zöldben vagyok, semmi heirloom, se insta drop. Eddig ugyanis questeltem.
Az új skill rendszer tetszik, mindig van rage az aggróépítésre, mert ezek a képességek ingyenesek, sőt, raget generálnak. A shield blockolást szokom, már elég jól megy, nem gyakran jutottam el 100 rage-ig, előbb elbokkoltam a felesleget. A HS levehető hotkeyről szerintem, maximum szituációsan kerülhet szóba, hogy defenzív CDk helyett plusz aggróra és sebzésre költse az ember a raget.
Kicsit elbaszottnak érzem viszont, hogy lvl20-ig semmi aoe nincsen, 26-ig spamelhető rage mentes képesség sincs. Akkor bejön a devastate... Addig sunderre kell elkölteni a raget, tehát vagy nem tudsz blokkolni, vagy nem tudsz rendesen aggrót építeni több targeten.
A heroic throw sebzése teljesen vicc lett, jelenleg tizedannyit sebez, mint a devastate. Semmire nem jó, csak húzni, vagy ha glyphelném, akkor volna +1 interruptom, de sajnos GCDn ül.

Az egyetlen komoly problémám a vezérléssel van. Lehet, hogy csak elszoktam a játéktól, de főleg instában jött elő az a probléma, hogy charge után nem sikerül aktiválni a következő skillt. Nyomom, nyomkodom, de nem sül el. Vagy távol vagyok a mobtól, vagy charge közben nem érzékeli még a hotkeyeket, nem tudom. Majdnem minden pullon úgy jártam, hogy charge után csak képzelem, hogy kiment a revenge, valójában még nem, és minden mob ott áll 0 aggróval. Valami változott a skill queue rendszerrel, vagy valami beállításom rossz? Tudom, még valamikor 1-2 éve variáltak rajta, de nem rémlik, hogy ennyire necces lett volna.

Draenei a karakter, az első 20 szint a szokásos kezdőzónán volt, kicsit már unalmas volt sokadszorra. Utána a kedvenc zónáimat látogattam meg: Duskwood és STV. Sajnos Duskot nem tudtam végignyomni mert már majdnem beszürkültek a questek. Átmentem 25 körül Northern STVbe, most 32nél ugyanez a problémám, hogy tovább kéne menni még a kijátszás előtt. Lehet, hogy nemis Southern STV kéne legyen a következő lépés, hanem egy még magasbb zóna. Pedig csak lvl25-ös guildből adódó bónuszom van, semmi más. (+10%?) Tényleg, lehet már heirloomokat crossrealm átadni?

Skinninget húzni külön ráfordítás nélkül reménytelen. A herbalism kb tartja még a lépést, de csak mert nagyon sok node volt eddig minden területen.

A szintezés ilyen problémái miatt lehet, hogy visszatérek az LFD alapú fejlődéshez, közben nézelődök odakint, hogy van-e valahol CRZ outdoor pvp.

MoP: a terv továbbra is a challenge mode (CM) insták végrehajtása, minél jobb eredménnyel. Egyelőre tanácstalan vagyok az ügyben, hogy ki lesz ebben a társam. Raider ismerősök raiden kívül nem hiszem, hogy gyakran járnának egész estés programra, ahol semmi gear nem esik (igaz, VP igen). Akik meg nem raiderek, általában nincsenek benne abban a fajta teljesítményorientált szemléletben, ami a CMhez kell.
Igazából én már annak is örülni fogok, ha a CM olyan nehézségű lesz, mint annak idején a BC heroicok és haverokkal szórakoztató runokat hajthatunk végre.

2 megjegyzés:

Csaba Nagy írta...

PVE-n is legankelnek az orok. Eleg gyakori volt a "csali" karakter peldaul gadgetzanban, amikor meg oda kellett jarni az arena miatt

Péter Zoltán írta...

Ja, PVEn valahogy nem csodáltam, illetve ott nagyon ritka volt, hogy bárki megtámadjon bárkit is :)