2009-04-25

Ulduar 10 eddig

Ma ismét volt pár firstkillünk 10es Ulduarban, illetve voltam az elejétől minden bosson amit eddig már ölt a guild. Benyomások:

Flame Leviathan: videón ez unalmas faszságnak nézett ki és a vehicle kezeléstől is féltem, de nagyon korrektül van megcsinálva, szórakoztató és érdekes. Sokkal jobb, mint amit vártam. Elég gyógy gépágyús szerepet kaptam, illetve fellőttek a boss tetejére healelgetni meg tornyot bántani.
Ami Malygosnál el volt baszva, az itt most mind korrektül volt megoldva:
- 2Dben kell közlekedni
- nincs mindenkinek saját járműve tehát nincs óriási tömeg
- nem minden jármű egyforma
- nem kell egymást gyógyítgatni
- nem kell sehol normálisan ki nem jelzett dot stackeket fenntartani
- tudom, Malyhoz volt az Aces High quest, de az mégsem ugyanaz mint ahogy itt teljes raidben élesben gyakorolhatsz a boss előtt :)

Razorscale: 2 healer bőven elég ide, laza kis addkezelős cucc. Majdnem meglett a 2 leszállásos acsi csak a DPS kicsit elaludt és szükségesnél tovább addozott az első leszálláskor.

XT: nem nagyon tetszik ez a csata, kisebb design hibának érzem, hogy a durván sebző gravity bomb mellett még a 120%ot mindenkiről lesebző tantrum is be tud jönni. Naná hogy meghaltam egy ilyenen. Amúgy sima kill volt.

Ignis: ötletes boss, rootokkal meg egyéb trükkökkel az addkezelés triviálissá tehető, mi ilyesmivel nem szarakodtunk, brute force és kész. Esetleg 2 healerrel megoldható.

Kologarn: a szemsugarak bekaphatják, mindig engem szerettek. Egyébként klassz boss, pörgős és teljesen az egyik Gyalog Galopp jelenet inspirálta :) "NONE SHALL PASS!" "ONLY A FLESH WOUND!" :D

Auriaya: (first kill) hunterrel simán megoldható. LOSból kiáll mindenki, MD a tankra, multishot és FD. Ezzel a módszerrel minden pull sima volt, a tankra eső sebzés az elején elég brutális így is de fixen healelhető. Talán a kedvenc csatám eddig, mindenkinek figyelnie kell a pozícionálásra és kommunikálni kell a void zónák miatt. DKval kihúztuk a macskákat mielőtt meghaltak, így a voidok a raidtől távol gyűltek. A raid sebződés amúgy kurvára nem olyan kemény mint sokan írják, simán 2healeres boss. Annál is inkább mert itt a több DPS hatványozottan gyorsítja a csatát, hiszen minél gyorsabban fogy el a boss annál kevesebbszer kell kezelni a macska addot.
Holy priesttel érdekes volt ez a csata, figyelnem kell végig a manámra, a pozícionálásra, a fear ward cdre, fear alatt gyorsan targetelni a mass dispelt hogy minél több embert mihamarabb kiszedjek vele.
Azért volt itt is szopás egyszer. A grippel kirántott macska éppen a "körbekarmolászok mindenkit" speckót csinálta amikor meghalt, valszeg emiatt a hullájától 20 yardra rakta le a voidot. Persze közvetlen a raid lába alá, 1 másodperccel egy screech után, akkora wipe volt hogy a fal adta a másikat.

Iron Council: (first kill) elsőre lement, pedig valamelyik add halála után elmentem valami babatörlő kendőt hurcolászni az asszonynak :D Azért volt benne mák, pl az első add halála után a tank sikítozni kezdett, kapott egy GSt ami azonnal ki is sült, szóval egy törtmásodpercen múlt a wipe...

Itt elmentem babázni, a többiek még görcsöltek kicsit Hodirral, ami nem akart menni, aztán Thorimot és Freyát 3 illetve 2 pullból ledöntötték. Ha a baba engedi, ma délután jövök és kipucoljuk a hátralevőket. (Tán 4 boss?) Fun!

Nincsenek megjegyzések: