2010-12-15

Első raid

Tegnap megvolt a pvp boss 2. pullra, nagyon primitív. Archavonnál azért picit erősebb, de ugyanaz az ingyen loot kategória. Healer gear egész jól használható shadowra a sok spirit miatt (ami hitnek minősül ott), pár cucc cseréjével már csak kicsit voltam hitcap felett :D A healer gearben dpselés amúgy nem valós lehetőség egy komoly SP számára, mert mint látjuk, már zöld-kékben átmegy a hitcapen a dolog. A healer geart még jódarabig spiritre fogjuk gemelni/enchantolni, a dps geart meg ha a hit megvan, haste irányba mozgatjuk. Valamint dpsre finoman szólva nem túl hasznos a spirit proc a fegyveren ugye. Legjobb esetben is csak a healer gear egy része lesz használható dpsre, a többire bizony spiritmenteset kell vinnünk, magek és lockok legnagyobb bánatára.
Managond annyira nem volt, SWDt nem kellett cdre nyomni, dispersiont se használtam, alig 5 perces volt a csata. Mondjuk szinte tank&spank és singeltarget, szóval ha multitarget csata lenne sok redottal akkor lett volna managond. Szar WoL nem számolja az apparitiont, pedig első voltam a bosson :)

Utána megnéztük Halfust, volt 11 wipe aminek a végére megtaláltuk a vélhetően helyes taktikát, de úgy is összecsukott a boss. Megállapítottuk, hogy nem negyed zöldben kéne idejönni, hanem full 333-346ben. Úgy alapvetően is felmerült bennem a kérdés, hogy nem rohanunk-e túlzottan előre, pl heroicokban is éreztem, hogy lehet jobb lenne úgy jönni amikor mindenkinek van már 333+ mert így lassú és szopós. Magyarán úgy sietünk, hogy folyton arcraesünk miatta.

Raid után még gondoltuk, megyünk egy gyors HCt, erre kaptunk GBt amit megint a csapat fele nem ismert, ráadásul full melee csapat volt... Szerintem jobban járnánk, ha életképes setuppal olyan HCba mennénk, amit ismerünk, mert az gyors. Utána ha ez megvan és még van idő, akkor randomozzunk. Ha ezt 1-2 hétig csináljuk, bőven meglesz a gear minden heroic lenyomására és a raidekre is.

Nincsenek megjegyzések: