2011-01-14

Al'Akir down

Eddig ez a legmocsokabb normál módú boss amit valaha "szerencsém" volt ölni. 3 fázisú csata, a fázisokat röviden így lehet összefoglalni:
  1. fal... jég! knocback! bazeeeee!!!
  2. ütemezett addozás, aoe heal, kicsi wasd, pite
  3. Malygos v2.0
Az első fázisban kerülgetni kell pár dolgot, miközben a boss közvetlen közelében kell lenni akkor, amikor a wind burst nevű képességét elkasztolja, ez ugyanis akkora távolsággal dob hátra mindenkit, ami majdnem levisz a platformról - ha a boss tövében álltál. Ha messzebb, akkor nem csak majdnem visz le. Szerencsére ez nem jelent halált, csak hosszú kiesést a csatából. Ez írásban egyszerűnek néz ki, de előszeretettel nyomja úgy a dolgokat a boss, hogy a fal kikerülésére nincs elég idő, mert épp elkasztolja a knockback képességét, mikor te a legjobb esetben is épp átfutottál a falon levő lukon. A jeget is ügyesen tudja lerakni úgy, hogy a legrosszabbkor legyen a legrosszabb helyen. Az valóban segített (thx Bruti) hogy ha DBM szerint lejárt a wind burst CDje akkor bemész melee rangebe. Kivéve persze ha épp szélén lukas falat ad és késve kasztolja a wind burstöt, de hát ezért "szeretjük" ezt a fost :)

A kettes fázisban addok popolnak, amik megölésekor a boss egy 20 másodperces Feedback debuffot kap, ami stackelődik és 10%-kal növeli a bossra eső sebzést. Itt a kulcs az addkezelés, ha jó ütemben vannak ölve akkor a Feedback felstackel 7-8ig is simán. Ha nincsenek jól kezelve az addok akkor nagyon elhúzódik ez a fázis és meghal a raid. Ugyanis folyamatos aoe sebzés van, ami viszonylag gyorsan növekszik az Acid Rain stackelődő debuffnak köszönhetően.

A hármas fázis alapvetően a legkönnyebb... lenne, ha nem térben kéne tájékozódni és a térben tájékozódás ebben a játékban ne volna gennyesmód szar. Nincs rendes mélységérzet, nem lehet rendesen érzékelni a több karakter távolságát, kameraállástól függően akár még a pozícióját sem. Ez elég katasztrofális egy olyan helyezetben mint ez: szóródni kéne meg visszafutkosni wind burst után.

Rengeteg, le se merem írni mennyi wipe után ment le ez a boss. De legalább a végére összeállt annyira a gyakorlat, hogy 10ből 9x gond nélkül elérjük a P3at 10 emberrel. Át is tettük a bloodlustot P3-ra, mert nem volt rá szükség előbb. És aztán ott szoptunk vagy 2 órát...

A killről videóm van, 1 óra után történt úgyhogy finoman szólva nem tökéletes, van benne ~5 másodperces szerver lag, vicces hajeleresztős P3.

A drop pedig 2 db epic random statokkal, token nuku. Nyilván túl könnyű ez a boss 2 tokenért... :)

Az előtte levő dolgok is megérnek egy misét:
  • Conclave egyik bossához átugrottam még csata előtt a léghídon, majd mikor leléptem róla, azonnal visszaszippantott és visszadobott oda ahonnan jöttem + megölt. OK
  • Conclaven mentem át a szomszéd bosshoz, a híd OTT VOLT, de leestem a picsába. Felfordítotam a kamerát, a híd még mindig ott volt. OK
  • Leugrás Alakirhoz: néha holtan érkezik az ember :) OK
Javaslom, a teljes insta tervezőcsapatát adják át a legversenyképesebb konkurrens játék cégének. Köszi.

Az egyetlen pozitívum, hogy kill után különösen szép az insta, tényleg nagyon fasza.

Itt a videó, nézzétek 720ban!


Nincsenek megjegyzések: