2011-01-04

Top 10

Még sose voltam szerver top10 guildben. Eddig. Tegnap este a Chimaeron killel a top10-be kerültünk. Ma este, ha a csapat leveri Atramedest akkor 4. hely (ha más nem előz be közben). Alapvetően nem volt célom a szerver élvonalába jutni, csak normális ütemben akartam pucolni a contentet hardostul mindenestül. De végül is nem baj, ha jobban haladunk, mint a többiek. Nem tudom meddig lesz ez így, de remélem sokáig.

Elsősorban ranged DPSeket keresünk még, jelentkezzen akit érdekel a dolog - ha esetleg akad ilyen olvasóm.

Chimaeron egyébként egy buzi, kizárólag olyan támadásai vannak, amik 1-shotolnak bárkit. Szerencsére van egy robot amit aktiválni lehet a pull előtt, ő ad egy buffot ami megakadályozza, hogy 10K hp alatti emberek meghaljanak. Csak 1 hpra kerülnek ha meghalnának. A fight kb arról szól, hogy aki 10K hp alatt van az a következő specialban meghal. Viszonylag gyakran 2 random ember kap egy Caustic Slime nevű arcbaverést 280K értékben. Ez persze azonnal 1 HPra teszi őket, vagy ha 10K alatt voltak akkor nyekk. Szerencsére ezen kívül kb fél percenként Massacret is használ, ami a teljes raidet megkínálja 900K sebzéssel. A legjobb, hogy egy Caustic Slime és a Massacre közt van, hogy csak ~3 mp telik el. Így a Slime targeteket gennyesmód gyorsan kell 10K fölé vinni, különben azoknak annyi. Van még némi kavarás a tankokkal is, Double Attack néven: egyszerre kettőt üt a boss, emiatt elég magas HPn kell tartani a tankokat, hogy ne az első, csak a második ütés ölje meg (azaz vigye 1 hpra) a tankot.

Ennyi a fight neheze, de ez épp elég: nézegettem mivel tudom felhealelni az embereket a Slimeból és az jött ki, hogy flash heal. Ami mocskosmód drága. A többi heal vagy nem elég nagy, vagy nem elég gyors, vagy mindkettő. Sőt esetleg még drágák is. Némi megszokás után az első 1-2 Slime párt lassabb heallel is lehet kezelni, csak a Massacre előtti utolsó igényel feltétlenül flash healt. Tippek:
  • a raidframet állítsd be abszolút HP kijelzésre. Gondolom nem csak én dolgozok normális esetben deficit kijelzéssel. Az ide nem jó, mert nem látod hogy ki van 10K felett és alatt.
  • Griden RaidDebuff kijelzés a Caustic Slimera segít gyorsan megtalálni a 10K alá bombázott embereket.
Raid után toltunk egy 35 perces hc SFKt, 0 CC 1 manabreak. Kezdenek elavulni a heroicok úgy néz ki. Igaz, még így sincs nyomában se az LKnak a nehézségi szint, rendesen interruptolni kellett a bossokat, végre kellett hajtani a taktikákat, ügyelni a manára, a tankon CD roták a nagy pullokon és így tovább. Magyarán élvezhető volt.

Chimaeron killshot:

Nincsenek megjegyzések: