2012-08-22

Back in town

Közeleg a wow 5.0 patch, a MoP "prepatch" - jó esélyt érzek most rá, hogy ki fogom próbálni ezt a kiegészítőt. Az IRL helyzetem kicsit rendezettebb, talán vissza tudok térni a raideléshez is. De ha azt nem is, valamilyen szintű casual játék (challenge modeok, esetleg az eddig utált pvp?) talán bele fog férni. Ha meg nem tetszik, maximum befejezem megint.

Az EVEt minden bizonnyal felfüggesztem. Túl lassú a játékmenet, túl sok a timesink és a felesleges kényelmetlenség benne (ld előző post). A játék gazdasága egészen kiváló, de a PVE minősíthetetlenül nívótlan, a PVP sokféle fajtája pedig alapvetően körülményes és nem meglepő módon timesinkekkel teli. A szemem rajtatartom viszont, mert nagyon nagy potenciál van benne. Bonyolult helyzet, de a játékot a WoW-val ellentétben itt nem a buta casual tömeg ejtette túszul, hanem a szűk elit hardcore réteg. Ők nagyon hangosan tiltakoznak bármiféle könnyítés ellen, sokszor még a kényelmi változásokat is ellenzik. A játék készítői meg fosnak, mivel ez egy sandbox játék - itt nincs endgame, hanem a játékosok konfliktusai generálják a contentet. Ha pedig az elit bedobja a törölközőtt akkor nem lesz content. Vicces lesz a helyzet, ha a CCPt felvásárolja valami nagy szoftvercég és elkezdenek nekik olyan üzleti tervet diktálni, ami a WoWhoz hasonlóan casual orientált irányba tolja a játékot.

A WoW helyzetét nem igazán kísértem figyelemmel az utóbbi kb 1 évben. Most beugrottam a wowheadre megnézni a mop talent kalkulátorokat és a prot warrior egészen megtetszett. Nem annyira a talentek, hanem az újradolgozott képességek. A legtöbb spell ingyenes, van pár rage generátor és szintén néhány rage dump. Úgy tűnik számomra, hogy ha nincs nagy bejövő sebződés akkor sebzésbe dumpolható a rage, ellenkező esetben pedig mitigációba. A mitigáció kezelése innen nézve olyan dolognak tűnik, ahol a jó és rossz játékosok között megfigyelhető lesz az eltérés. BC-ben azért szerettem warriorral tankolni, mert nehéz volt jól aggrót tartani vele, ezért nagyon látszott, hogy valaki bénán játszik vagy sem. Az más kérdés, hogy T5+ szinten kezdett idegesítő lenni, hogy a warrior aggró nagyon hervadtan skáláz a DPShez képest. LKban az aggró őrült buffot kapott, minden idióta megtartott szinte bármit. A tankolásból kiírtották az egyik fontos skill-faktort. Ez a skill tényező az aktív mitigációs modellben talán most visszatér.

Maguk a talentek prot szemszögből elég vérszegénynek néznek ki. A 6 tierből 3 olyan van, ami egyáltalán relevánsnak tűnik, a többi inkább dps és util dolog. Ebből a 3 hasznosnak tűnő tierből pedig az Impending Victory (selfheal) szerintem fixnek vehető. A priestnél sokkal szellemesebb opciókat láttam.

"Downloading data for the next update"

6 megjegyzés:

Aloha írta...

Neked ezzel a játékstílussal a GW2 kell :)

Péter Zoltán írta...

Egyáltalán nem vonz az a játék az előzetesek alapján.

Berna Tella írta...

Pont van felvétel valami Momnihash vagy Gombiflash vagy valami hasonló nevű guildbe ha érdekel.

Péter Zoltán írta...

Most nincs is felvétel, Berna :D
Majd visszatérünk a kérdésre később :)

Berna Tella írta...

Számodra mindig van felvétel. Van egy záradék, miszerint kiemelkedő apply-t a recruittól függetlenül elfogadunk. Különben is a te guilded. Ha elutasítanának, max. visszapereled a nevet és kirúgsz belőle mindenkit.

Péter Zoltán írta...

:D
Nem csinálnék semmi balhét, ha nem vennétek vissza raidernek. Attól még, hogy összeszerveztem a guildet, nem vagyok különleges :)