2012-01-16

Druid 57

A nagyon casual játékmenet eddig viszonylag élvezhető volt, bár lehetne kicsit változatosabb. A megújított 1-60 szintezésnek nem csak a solo része van kicsit elbalanszolva, hanem az instázás is. Ez főleg abban nyilvánul meg, hogy 45-57 között valami ilyesmit kaptam:
5x ST (Eranikus - ennek az instának van még vagy 2 másik szintje, arra nem visz be az LFD???)
15-20x BRD (Emperor killem 8 db van, de rengetegszer adta be a Detention block ágat ami 5-10 perc és a statisztikában nem látszik mert a classic instáknak csak az endbossait számolja az armory. Meg csomó olyan run volt ami Emperor lett volna de nem fejezte be a csapat vagy én léptem ki.)
3x DM tribute (plusz 1 befejezetlen)
1x Uldaman
1x DM impkergető rész
1x DM élőholtas rész
1x Scholo
4x Strat UD

Szóval úgy level 52-től szinte kizárólag csak BRD van, néha STvel fűszerezve. Healerként megyek, nagy ritkán csirkeként. Nem tudom, miért és hogyan lettek így tuningolva az insták szintjei de ez nyilvánvalóan el van baszva. Outland előtt az utolsó 5-6 szint gyakorlatilag kizárólag BRD és hát ez azért elég hervasztó. A lootok nevetségesek. Fej, chest és váll slotra semmilyen intes leather nem esett az instázás alatt. Ellenben fejre, chestre már van clothos EPIC cucc, igaz DPS itemizációval de ki nem szarja le. Igen, van pár epic a régi insták bossaiban.

A tuning elég nevetséges, ha nem húznak össze legalább 3 pakkot akkor egy hot néha swiftmenddel erősítve simán elég. Különösen igaz ez druid tank esetén, ezen a szinten érezhetően túl durva a medvék mitigációja. Unalmamban moonfire-el húzogatok extra pakkokat a tankokra, eddig még nem panaszkodtak rá :)

Még 1 szintet végig kell kínlódnom BRDben, aztán Outlands következik, ott visszaállok egy quest és insta vegyesvágottra valószínűleg. Legalábbis lvl 60-tól nem igazán lehet tiszta instázással fejlődni, mert ott kb 10 run kell egy szinthez, annyi idő alatt meg questtel 2 szintet lehet lépni. Sakk matt.

A resto druidban eddig a kedvencem az Efflorescence talent, ami a swiftmendből csinál egy egészen tűrhető aoe healt, ezzel a spellnek két teljesen eltérő, de néha együtt is jól kihasználható hatása lett. Ilyesmi a disc priestnél nem volt, pedig ez egy érdekes ötlet. Kicsit zavaró, hogy nincs fade. Healaggro szerzés esetén jobb híján nature's graspot használok, ami a melee mobokat rootolja, ha pofonvágnak.

Retardok kimeríthetetlen témája:
  • BRD elején van egy teleport (mole machine) rögtön a bejárat mellett. Aki bekerül az instába az azonnal láthatja. Ennek ellenére gyakori, hogy a "use mole machine to past Grim Guzzler" felszólítás után pár ember nem tudja mi a faszt csináljon. A rekorder 2x ölette meg magát, mire sikerült rájönnie, mit kell csinálnia és utolért minket. Utólag kiderült, hogy tudott angolul. Szóval nem értem.
  • Legrosszabb DPSt a weapon skillek átdolgozása óta egy rugónál láttam tegnap. 56. szintű volt, megfelelő geareléssel rendelkezett, de nem tudta átlépni a mágikus 30 dpst. Megnéztem mit művelt. Előszöris nyilván félt, hogy aggrót húz, ezért 10-15 mp előnyt hagyott a tanknak, csak utána ment melee rangebe. Ha véletlen előbb jutott oda, akkor se csinált addig semmit. Mindenesetre miután úgy döntött, hogy ő most mocsok keményen odaver, akkor se csinált sokmindent egy jobbklikken kívül. 10-15 percig volt velünk, az alatt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG melee hiteket mutatott részéről a recount. Már épp elkezdtem neki ecsetelni, hogy ha skilleket húz az action barjára és azokat használja is akkor drasztikus dps növekménnyel számolhat, de nem értem a végére, mert addig votekickelték :D

Itt tartok most, remélhetőleg februárban már Cata heroicokat fogok healelgetni, aztán nem tudom mi lesz :) Most nincs sok endgame tartalom a magamfajta napi 1-2 órás játékosnak. Az LFRt inkább nem nevezném tartalomnak és az új heroicokat sem. Várjuk a MoPot és a challenge módot. Ha az nem, akkor semmi.

4 megjegyzés:

zero írta...

"5x ST (Eranikus - ennek az instának van még vagy 2 másik szintje, arra nem visz be az LFD???)"

Ezt kiszedték, mert "bonyolult volt". Ennyi maradt a jó öreg ST-ből.

"legalábbis lvl 60-tól nem igazán lehet tiszta instázással fejlődni, mert ott kb 10 run kell egy szinthez, annyi idő alatt meg questtel 2 szintet lehet lépni. Sakk matt."

Ez nem így van, pont Outlandon lehet keresztülszáguldani. 58-ig kínszenvedés az instázásból való XP összegyűjtése, aztán Outlanden már durva XP-t kapsz a megölt mobokért az instába, ha rested vagy + heirloomok, akkor 2 kör=1 szint. Nekem napi 1-2 óra játékkal 7 nap volt és már Northrenden voltam.

Péter Zoltán írta...

Nem volt az bonyolult csak áttekinthetetlen, köszönet a 6 egyforma szegmensnek ami több szinten húzodott végig :) És anno map se volt. Emiatt utáltam mint a szart, pedig maga az insta nem volt rossz.

Outlandsen volt valami erős instance XP nerf kb 1 éve amikor a DKmat húztam. Blood volt, 10 perc alatt végigpulloltam bármit 3 pakkonként mocskos könyörtelen módon :) Ennek ellenére nem érte meg, mert alig 10% xp volt egy insta.

Most azt tapasztalom, hogy egy insta úgy 20%, nem tudom basztattak-e rajta valamit, de sokkal jobb mint amikor a DKt toltam. 30-35% is lehet, ha van benne quest és először járok ott. Szóval sokat instáztam 60 felett is, mert a questeléssel van egy vonalban.
Heirloom 0 db van sajnos. Azért az a 7 nap szerintem kicsit túlzás. Most van kicsit több mint 2 nap playedem és 67 vagyok, ~3 hét alatt. Igaz, csomó szinten nagyon lassan ment az instázás az epikus mennyiségű idióta miatt.

Egyébként te a Vastagbőrös Zero vagy? Megtiszteltetés :)

zero írta...

Na, most lebuktam. Igen, az vagyok :)

Mondjuk a heirloomok +35%, az nagyon durva plusz ...
Az egész szintezés sajnos elbaszódott, hogy lvl 15-től lvl80-ig ki sem mozdulsz a fővárosből, csak insta ezerrel. És még ebben is van egy kurva nagy hullámvölgy 52-58 között, amikor alig jön az XP. Viszont ezután Outland száguldás, és 70-80 között is levették az XP határt 30%-kal, így 80-ig el lehet menni instázással.

Péter Zoltán írta...

Hát azért kurva hálás vagyok, hogy Northrenden elég lesz 2/3 annyi időt tölteni mint eddig, utálom mint a szart. 52-58 tényleg elég lassú volt, bár betudtam annak hogy végig BRDben néztem, ahogy a tankok nem tudják merre kéne menni :)