2009-10-12

6 hét

Eddig 6 hete nem WoWoztam, ha nem számolom a 2x1 órányi PTR látogatást amit a hétvégén illetve múlt héten sikerült elkövetnem.
Igen, a PTR beenged annak ellenére, hogy 6 hete nincs accom :) Sok érdekes még nincs rajta, 2db 5fős insta amik ráadásul elég félkészek és heroicba csak egyedül tudtam bemenni, csapattal mindig resetel normál módra. Bugos szar.

Ebben a másfél hónapban jóformán csak a családdal foglalkoztam munkaidő után. Meglepő vagy sem, de egy csecsemő elég szépen ki tud tölteni bármennyi szabadidőt. Durván 20 óra előtt wowozni nem igazán reális lehetőség, ha nem akarom az asszonyt magárahagyni a gyerekfürdetés/etetés/stb feladataival.

Ahogy az előző postban is látható, rajta vagyok egy pénzkereső projecten is, ezért nem valószínű, hogy egyhamar sok időt tudnék fordítani a játékra. Kicsit sajnálom ezt, mert a WoWot szeretem és a következő kiegészítőt is nagyon várom, mert izgalmasnak ígérkezik.

Ki kell találnom hát azt is, hogy milyen formában fogok játszani, ha majd ismét lesz némi időm rá.
Először is úgy néz ki, hogy a 3.3 tetszetős cucc lesz, talán akkor befizetek majd 1 hónapot, megnézem ICCt meg az 5fősöket, keresek még 10-20K aranyat, aztán folytatom az offline üzemmódot a Cataclysm előtti patchig. Catban viszont aktívan szeretnék játszani / raidelni ismét. A lehetőségek elég szerteágazóak:

- abszolút casual játék: reroll vagy sem, de heti pár napban késő este tudnék játszani. Ebben a formában elérhető a PUGolható content illetve esetleg valami esti raider guilddel a raid content, ha eltűrik, hogy nem vagyok bent folyamatosan.
- párosan szép az élet: meggyőzöm a páromat, hogy játsszon velem (volt már róla szó, hogy esetlegtalánegyszer :D) és párban questelgetünk, instázgatunk. Megjegyzem, ha ő egyszer megtanulna jól játszani, nagyon durva HC raid leader lenne belőle. Legalábbis itthon gyakran és bátran használja a "miért kell neked ezt is KÉTSZER elmondani", "ha nem tudod hibátlanul megcsinálni, akkor bele se kezdj" valamint a "megint nem figyelsz rám" mondatokat, amik a játékban is nagyon hatékonyan alkalmazhatók.
- my way: felépítem a magam 10 fős casual hard guildjét. Heti 2-3 estén 20-21 órai kezdettel kifejezetten hard mode contentet tolnánk. Server first meg értelmetlen acsik nem érdekelnek, csak ne faceroll mode legyen terítéken. Azért 10 fős, mert az hangulatosabb és mert talán könnyebb összeszedni ~15 raidert, mint ~35-öt. Ennyi aktív ember kell ugyanis a 10 illetve 25ös raideléshez.

Ironikus, de pont most olvasom az IO fórumán, hogy gondolkodnak gyerekbarát (későn raidelő) 10 fős raidcsoport létrehozásán. Még az is lehet, hogy azt megpróbálnám. Elvégre, ha nem is olyan a guild mint régen, azért sok ember van ott, akiket nagyon kedvelek és miattuk érdemes.

-- * --

Ebben a 6 hétben is olvastam, követtem a wowos fórumokat, a hülyeség még mindig dől mindenhonnan. A hülyeség lényeges tulajdonsága, hogy bármikor képes új formát ölteni. Most sincs ez másképp. Az új kiegészítő közeledtével elkezdtek megszaporodni a különféle ötletelő fórumok, amiktől falra mászok. Lássuk melyiktől miért:

Cataclysm release date thread: maga a téma érdekes, én is írtam róla. Önmagában nincs ezzel baj, csakhát... Ilyen thread nyílik minden nap 20 darab az MMO csampionon, már ban jár érte :) Valószínűleg megelégelték a modik, hogy senki nem volt képes a meglevő threadben elmélkedni és persze sajátot kellett nyitnia. Nem mellesleg annyi hülyeség van ezekben a threadekben, hogy elképesztő. Az én kedvenceim a 2011-es vagy 2010 téli kiadást jósoló idióták. Meg is szoktam kérdezni, hogy szerintük tényleg 1 évig új content nélkül hagy-e a Blizzard sokmillió játékost. Másik kedvenc állatfajtám az, aki tényadatként belinkeli a kedvenc játékáruháza honlapján a WoW Cataclysm csomag előrendelési oldalán a kiadási dátumot. Minden áruház más dátumot használ, vajon miért? Mert ez nem tényadat, hanem csak valamit be kellett írni a mezőbe, mert a láma programjuk nem engedi kitöltetlenül hagyni. Placeholder, nem más. És a sok fasz meg készpénznek veszi.
Egyébként is 2 hónappal Blizzcon után release date threadet nyitni kurvára eredeti.

Next hero class thread: nem lesz új hero class Cataclysmban - és ezt kábé év eleje óta tudjuk, de ha lenne is, már el lenne döntve, mi lesz az. Így tehát leghamarabb kb 3 év múlva kerül kezünkbe új hero class a Cat utáni kiegészítőben. Az 2012, egyesek szerint addigra simán világvége lesz. Abszolút semmi de semmi értelme nincs tehát spekulálni, vagy ötletelni róla. Az is egészen biztos, hogy még SEEEENKII nem gondolt arra, hogy a következő hero class demon hunter, bard, berzerker, archdruid vagy spellbreaker legyen.

Cataclysm skill/talent wishlist thread: szintén állati eredeti dolog ötleteket adni a Blizzardnak, főleg olyan fórumon amit nem olvas (csak a hivatalos wow fórumokat olvassák, meg az EJ egyes részeit, bármi mást nagy eséllyel nem fog olvasni a fejlesztő cég). EJ-n az ilyen ötletelés hivatalosan tilos, marad hát a 1) standard wow fórum 2) PTRen béta állapotban levő dolgokkal kapcsolatban a feedback funkció használata 3) olyan specializált wow fórum létrehozása, ami figyelmen kívül nem hagyható, szakértő közösséggel bír (pl tankspot.com)
Szerencsére nem a játékosok fejlesztik a játékot, ugyanis kb 1%-uk képes olyan értelmes ötleteket megszülni, ami nem alapvetően balanszolhatatlan, nem IWIN button jellegű és tényleg illik is a kaszthoz.
Amikor valaki komplett talentfákkal meg skill tabokkal áll elő, kicsit úgy érzem magam, mint a Megasztár X selejtező epizódjait nézve, ahol a sok önkritikátlan ember azt képzeli magáról, hogy valami nagyon különlegeset tud mutatni. Sajnos ez nem így van, nagyon kevés produkció nyer csak hangszórót - és nem véletlenül.

Érdekes sztori még az AION is. Még várni kell pár hónapot, hogy kiderüljön, milyen eredmény várható ettől a játéktól, de az már most látszik, hogy nem annyira zöld ám a fű szomszéd kertjében sem. Csak nehezen állom meg, hogy ne kárörvendjek azokon akik "mekkora WoW killer lesz ez" jelszóval nyergeltek át és most elégedetlenkednek. Akiknek eddig bejött, azoknak meg jó szórakozást kívánok :)

9 megjegyzés:

zolle írta...

Későn raidelő 10fős csoport? arctenyér...

Zka írta...

Szerintem jó ötlet, van rá igény :)

Zka írta...

Ja láttam, Ildar visszajött IOba, nem tetszett neki a DF? :)

Zka írta...

Meg mintha te se lennél már ott, mi történt?

zolle írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zolle írta...

A DFben meg azért nem vagyok már, mert canceleztem :)

De rerolloljunk hordára és csináljunk egy casual guildet:) Ally-n úgyis mindenki idióta.

Zka írta...

Casual 10 man hard guildben benne lennék :) Reroll meg minek, akkor faction change. Rerollt esetleg majd ha lesz worgen. Eleget szinteztem már.

Zka írta...

De aztán meg minek canceleltél E? Szar a játék? :)

zolle írta...

Nem unalmas szar? TOCot kipucolni a DFfel is 1-2 óra volt hardban (10), 25ösben 50 perc normalon, ez nem raid content:)

Majd Cataclysmben talán. Pár hónapot, de aztán szerintem az is kifullad.