2010-02-08

Miért?

Hosszú történet, de ismét befizettem az accomat. Kicsit pugolgattam, pár napja láttam egy 300-1100 dps között, de legtöbbször inkább 500 körül teljesítő retadint egy heroic UP-ban. Megnéztem a skill breakdownját, simán használt mindenféle skillt, nem csak kocsitámadást (gyk: autoattack). Akkor viszont nem értem, mit tudott elbaszni? A pala altom 71 körül járt legutóbb instában és akkor 1200-1400 overall dpseket tolt ki magából, 2-2.8K-ig felmenve aoe pullokon wrath alatt.
Gondoltam, megnézem most 76. szinten is, hogy mit tud a pala. Van rajtam heirloom vállas és axe, ami kb egy kékkel ér fel, tehát nem extra táp. A többi quest gear, némi kék de főleg zöld, valamint egy szép alchemy trinket. Olcsó gemeket és enchantokat használok, valamint persze az alchemy flaskot is, mert az ingyen van. (Gemem épp nincs, mert elfogytak rólam a socketes cuccok) Mivel nem vagyok teljesen hülye, utánanéztem a talent treekben illetve a neten, hogy a strength a legjobb statom, meg lassú fegyvert kell használnom. Kb ez a két dolog amire a geareléskor figyelek. Rendkívül bonyolult és talán már fél órát is foglalkoztam vele.

Kb fél éve nem játszottam ezzel a karival, azt se tudtam melyik gombom hol van. Konkrétan a divine stormot combat közben raktam ki action barra az első pullon.

Az első normál VH pug overallja ez volt:
Yipííí tank fölé ütöttem! Incredible!
2250 dps. Supportnak volt strength totem.

Továbbmentem DTKba, kifogtam egy atom szar warrior tankot devastate spammal, 0 db shout, reflect, shieldslam vagy revenge. Pedig még a nevében is benne volt a tank szó. Szóval gyakran tankoltam helyette, meg óvatoskodtam és Novos meg a főboss is lehúzta az overallt, de még így is 2K felett:
Support talán csak a sunder volt, a shammy ele volt és nem rakott str totemet asszem.

Aztán ismét kaptam egy VH-t, még rosszabb tankkal, a tank sebzésének 10%-a retri aura volt. Ez asszem beszédes. Szinte mindent lekaptam róla legkésőbb félúton akárhogy vigyáztam. Itt gyalázatos 1900 körüli overall jött ki a borzalmas tankaggró miatt és mert a tank skillesen kiteolta Xevozzt => 2 wipe... Viszont volt pár jó pull. Képzeljétek, már a harmadik instában fejlődtem. Rájöttem, hogy rövid 1-2 mobos pullokra jó a SoR, de 3-4es aoe pakkra a SoComm jobb lesz. Tehát sealt váltok a szituációnak megfelelően! Micsoda skill, nem? Így néz ki egy SoComm+avenging wrath egy 4es pullon zöld gearben (mégcsak nem is előtte raktam fel a socommot, hanem közben jöttem rá, hogy kéne és bazmeg hotkeyelve sincs):

Ez meg Erekem:

Manám soha nem fogyott ki (alchemy mellett nehéz is), dispeleltem feart meg polymorphot, hop-pal megmentettem egy DKt aki leszedte a bosst, salvát nyomtam magamra ha aggrógond volt (nem sokat segített), flasheltem magam ha valamit lehúztam és így tovább. Szóval próbáltam hasznos is lenni.

És akkor eljutunk oda, hogy kiderül, miért ez a post címe ami.

Szóval ha 76. szinten zöld-kék fosadék gearben, közel nulla játéktapasztalattal 2K+ overallt lehet hozni 3-4K burstökkel kevés supporrtal, akkor MI A FASZÉRT van tele az összes 80as heroic run ennek a 60-70%-át teljesítő emberekkel? MI A FASZT csinálnak azok játék helyett??? HOGY A FASZBA tudnak egy lvl76os karakter szintje ALATT megrekedni, akár full epic gearben is? ÉS MIÉRT?

Armory >>
(közben dingeltem + lett egy kék glove VHból, de a runok lvl76on voltak)

És most megyek aludni, sírva.

2 megjegyzés:

Twinsen írta...

Azért (sajnos) a blogod elég szépen mutatja, hogy merrefelé is halad a wow. Jobb volt azért annakidején arról olvasni, hogy baszdki a 10. macit szedjük kifelé, de még mindig találunk benne újdonságot. Azt értem, hogy azóta te is casualabb lettél, de az utolsó kb 10 bejegyzésed a retardokról szólt, korábban pedig azért más aspektusa is volt a játéknak. :)

Mindezek ellenére én is többször majdnem feltöltöttem már az accom, csak félek, hogy megint nagyon belekockulok. :)

Zka írta...

Pont most írtam új entryt és magyarázom, hogy miért erről szól a blog. Nem annyira a játék hibája, hanem a körülményeim nem engednek mást sajnos. Amúgy megvan az öröme ennek a casualkodásnak is, de sajnos igazán még mindig csak az okoz örömet, ha jó játékosokkal gördülékenyen tolhatom és ez PUGokban igen ritka.