2010-02-22

Palandok #2 és addon ajánló

OK, 3 estényi laza játékkal felöltöztem majdnem full epicre. Kb +600 spellpower, +6K mana, +10% haste, +150mp5 az első 80as este óta. Nem mondhatnám, hogy nehezen megy. Itt-ott szerencsém volt a lootokkal, de már LK eleje óta folyton spellpower plate esik mindenhol ahol jelen vagyok. Csak mostmár tudom is használni :D

A pala heal továbbra is nagyon erősnek tűnik, valóban hiányzik az aoe heal képessége, de a békön + gyors healek épp elég jó megoldást kínálnak a legtöbb helyzetre.

Pár rövid érdekesség:
- hc PoSt kaptam még félig kéken tegnap este. Garfrosttól tartottam, frost res aurával alig volt mit healelni, pedig az első boulder szokás szerint bebugzott és elmaradt. 1-2 emberen magasra stackelt a debuff, nyomtam egy aura masteryt és az meg is oldotta. Asszem fol spammal ki lehetett healelni. Komoly cucc.
- van 2 jó shortcut PoSban:
1) Garfrost és Ick között az előugráló ambushereket ki lehet kerülni a kráterbe leereszkedve. Ott lehet kijönni ahol az első ládahúzó trash mászkál.
2) Elvileg skipelhetők a nagyonfájdalmas kaszter groupok is. Oda kell húzni Icket a domb tövébe, majd ha meghal azonnal mount up és fel a dombtetőre. De ne tovább, a 2kaszter+5 csonti pakkokat már nem lehet skipelni.
- palahealer egy komoly hibája, hogy combat res után 2 GCD kell a haste buff felrakására (seal, judge). És ha még a békön is leesett miközben feküdtünk akkor van ám csak szopás. Minden nem lehet tökéletes ugye.
- facebook kommentekben kiderült, nem csak nekem akadt gondom a FoS főboss + army of dead kombóval. Valószínűleg az a történet, hogy ha az army kezdi tankolni a bosst, a tanknak nem lesz aggrója, így amikor elhullanak egyesével a zombik akkor két zombi közt egy pillanatra valamelyik játékos (de nem a tank) lesz az aggróelső és akkor az kapja a következő shadow blastot. Az meg kurvára healelhetetlen lesz. Újabb bizonyíték arra, hogy ezt a spellt SOHA nem szabad használni amíg van élő tank. Ez a spell arra szolgál, hogy a megdöglött tank után időlegesen stablilizálja a helyzetet, semmi másra nem jó. Kurvára nem okoz dps növekedést ha tauntolható bosst rángat ide-oda randomban kifele melee rangeből, ez gondolom belátható. Az meg főleg nem hasznos, ha valakit arcbacleavel/köp valami boss.
- kurva anyjukat azoknak akik HoRból a wavek alatt lépnek le szó nélkül (ha mennie KELL akkor menjen de akkor szóljon hogy hé bazmeg ég a házam vagy valami). Most is kaptunk egy ilyen faszt, magyar rugó volt Arathorról, pusziltatom szépen ha esetleg olvassa is. Első boss után tiplizett. Elmondom mi ezzel a baj. Mivel nem healer és nem tank volt, ezért nem wipeoltunk, de kétszer kellett megcsinálni a második 5 hullámot, mert a pótlásként kapott DPS nem tudott bejönni (le van zárva a terem a wavek alatt), viszont az aktiválódó boss ráaggrózott és amint kimászott a zárt ajtón, despawnolt. Onnantól pedig reclear 5 wave. Ez ellen amúgy annyiban lehet védekezni, hogy amíg a wavek tartanak és még él a csapat, nem keresünk pótlás DPSt, mert többet árt mint használ :) Esetleg meg lehet próbálni az instából kiteleportálást kollektíven, az gondolom reseteli.

-- * --

Más. Most meg az IA-val voltam vendégségben egy ICC raiden. 10-est toltunk, egész jól haladt. Most az első 4 bosson túl Festergutot is láttam, meg a Blood Princeket. Ez utóbbit nem sikerült letolni, aztán oszlás volt. Sokmindent nem tudok elmondani azon kívül, hogy mókás volt, egész jó insta ez. A trash Uldarhoz hasonlóan érdekes, viszont picit sok itt-ott. Gyors WoL, shadow/disc voltam vegyesen.

-- * --

És egy kis addon-ajánló:
Threat Plates
A VH fórumon már postoltam a Tidy Threat Plates addont, de most itt is. Ez az első addon ami tankolásnál bármiféle jelentős hozzáadott értéket képvisel :) Működéséhez a Tidy Platest is telepíteni kell. Ez az addon annyit csinál, hogy beállíthatod: tank vagy dps/heal vagy-e és ennek megfelelően kezeli a mobok name platejeit. Ha tank vagy akkor nagyobb lesz az a plate amin kevés az aggród, vagy akár nem is rajtad van a mob. Ami rajtad van az meg kicsi lesz. Így nagyon gyorsan és könnyen visszaterelhető az aoe pakkból lehúzott 1-1 mob. Egész egyszerűen jobban látható és könnyebben kijelölhető a dagadt nameplate. DPS esetén ugyanez pepitában, ott annak lesz nagy plate amit készülsz lehúzni vagy már le is húztál. Nagyon jóság. Pár insta alatt hozzászoktam és azóta úgy tauntolom vissza a lehúzott mobokat mint a villám. Ha álmos vagyok, akkor csak úgy, mint a kanalam.

iAnnounce
Egy ilyet már régóta kerestem, szerettem volna ha rendesen bejelenti egy addon a fontos CD használataimat, pl tankkal shieldwall, pappal pain supp vagy PI. Nesztek E, iAnnounce! Pontosabban annak az általam átírt változata, nagy mennyiségű szánalmas elírás volt benne, pl sheild bash meg divine sacrifise. Analfabéta addonírók előre! Egyébiránt nézzetek bele, nagyon könnyen átírható benne bármilyen spell warning, újakat is hozzá lehet adni egyszerűen, vagy törölni. Pl a shield basht kiszedtem, mert pveben nem tartom érdekesnek.

Nincsenek megjegyzések: