2009-06-08

Yogg down

Hát ez a Yogg-Saron érdekes csata volt. Asszem 3. alkalommal jutottunk el hozzá 10 fősben, de mindig elvéreztünk az első fázison. Sokat olvasgattunk hogy mit lehet vele kezdeni de alapvetően semmit azon kívül ami elsőre látható: jól kell csinálni :)

Az első fázis arról szól, hogy a terem közepén áll egy Sara nevű csajszi, körülötte zöldes felhők úszkálnak. Látszólag lassan, valójában a karakterek futási sebességéhez közeli iramban. Ha bárki hozzáér egy felhőhöz akkor abból spawnol egy add. Addok amúgy is spawnolnak, az első percben 20, a másodikban 15 majd a harmadikban 10 másodpercenként. Az addok aoeznek (szakítható) valamint halálukkor jó nagyot robbannak. A robbanáskor az addoknak Sarán (a terem közepén) kell lenniük. Ennyi az egész.
Iszonyatosan el lehet úszni vele, ha akárcsak egyetlen plusz add is keletkezik. Annál is inkább, mert ha sokáig él egy add, elkezd mind controlozgatni embereket akik ennek következtében jó eséllyel felhőhöz fognak érni. Ha sok add él sokáig akkor akár több ember is MCződik egyszerre, közben aoe bassza a raidet, nagyon nem fun.

Szóval hosszas szenvedések után megpróbáltuk 1 tank 2 healer 7 dps setupban, valamint nagyon szigorúan követtünk egy kijelölt embert aki ügyesen navigált a felhők között. Hirtelen sikerült átjutni a p1-en, és onnantól fixen megvolt az átjutás. Nem is akárhogy, az utolsó 2-3 átjutásnál már egyetlen add sem élt amikor Yogg előbújt a föld alól.

A második fázis ezekután nagyon gyorsan ment. Ott kb annyit kell csinálni, hogy a ranged öli 1) kiscsápot 2) nagycsápot 3) közepes csápot. A lézersugarakból ki kell állni. A brain linkelt emberek közelítsenek egymáshoz amíg zöld nem lesz köztük a sugár. A sanityre figyelni és tölteni 50-60% körül. A melee időben menjen le a portálokon és időben jöjjön ki az agy szobájából. A ranged együtt mozog és fókuszáltan csápöl. Ez 4-5 try után tökéletesen ment.

És akkor elment a netem :( Még épp vissza tudam jönni egy phase3-as wipera, de onnantól semmi. Behoztak egy lockot helyettem aztán meg is lett a kill onnantól 2-3 pullon belül. Ez volt a Tvnetwork utolsó húzása, rendelem is meg a TréKábelt, az talán nem megy el minden szar esőben meg ha baj van a hálózattal akkor nem gondolkodnak rajta 1 hónapig, hogy mi a fasztól is lehet szar. (Szent szar, útlevélszámot vagy jogsiszámot kérnek az online rendelésnél, hát egyik sincs az biztos :D Személyesen kell bemennem valahova úgy látom)

Hihetetlenül kontrol függő ez a csata, megfelelő dps és fókusz mellett szerintem 1 healer is bőven elég ha mind a 4 keeper segít.

Hétvégén remélem személyesen is jelen leszek a második killen.

Nincsenek megjegyzések: