2009-07-09

Disc raidben

Tegnap Ulduar25 pár bossán kipróbáltam a disc healt. Érdekes élmény volt, még szokni kell mit tud meg hogy kell vele játszani. A holyhoz képest sokkal kevésbé kézenfekvő vele dolgozni. A holy reaktívan raidhealel és prediktíven tankhealel (értsd spameled ha sérül ha nem :D), a disc pont fordítva. A PW:S spam egyszerűen brutális, pedig túlzásba se vittem :)

Pár csatát loggal kiemelnék:
Auriaya: itt jó a disc, a tankheal mellett bubiztam mindenkit akin aggró volt swarm vagy akármi miatt. Csak 1 ember halt meg, arra nem raktam bubit még az elején. Ez volt az első disc healem raidben, biztos zavarban voltam :D

Archavon: damage taken listán az MT 5. az OT (Arhitod) meg az utolsók közt. Alig üt valamit ez a szar, én meg kísérletképp nonstop spameltem a healeket a tankokba, az eredmény ez, hogy majdnem minden sebzést absorboltak a bubik. Döbbenetes.

Razorscale: PWS spam végig mindenkire aki sebződik. Land fázisban tankheal. Itt úgy lehet meghalni ha egyszerre több add is lövi az embert, ezt a bubik jól védik. Nem is halt meg senki aki rangeben volt. Igaz, nerf óta disc nélkül is könnyen elérhető ez az eredmény.

Mimiron: P1: tankheal + napalm heal. Itt volt 1 napalmos halott, nem volt rangeben, így járt :) P2: PW:S spam arra aki sérül, POM cdre. Itt kb minden shield teljesen érvényesül és esély nincs meghalnia senkinek amíg nem áll rakéta alá, nagyon fasza. P3: tank heal, nem valami izgalmas. P4: tankheal + raidre PWS és FH spam. A grafikon meg szar, az absorbot nem mutatja, P2ben ez jól látható ahol 2500 HPS környékén vagyok, holott garantáltan a shieldek 90-95%a felszívódik és egyet rakok minden másodpercben + pom ugrál, ez garantáltan 7-8K HPS.

- Kurva idegesítő tud lenni hogy a penance ráfordítja a karaktert a célpontra.
- Gázos hogy nem jó solo tankhealer a disc, ha nem critelget akkor nincs benne elég HPS.
- Hiányzik a holy mobilitása, az oké hogy PW:S spam közben lehet rohangálni de kb ennyi, minden mással állni kell.
- Nem lehet gyorsan hatékonyan grouphealelni, csak a sebzést megelőzni lehet, illetve spotheallel visszahozni a halál közvetlen közeléből az embereket. Ami persze kurva hasznos, csak szokatlan, hogy semmi mást nem tudok :)
- Manával kicsit jobban bírja mint a holy. A kiemelt tankhealt vagy 3x olyan jól bírja, a raidre PW:S spam az ami sokba fáj. Spellpower flaskával mentem, holynál mindig jól jön a regen flask, itt felesleges.
- WTB 4-es T8 setbonusz, kéne még a T8 chest, pedig az se szar ami most van.
- Rapture még mindig bugos (ha egyszerre esik le több pajzs, mind ad manát):
[21:57:18.049] Delicate gains 640 mana from Delicate's Rapture
[21:57:18.049] Delicate gains 639 mana from Delicate's Rapture
- Másnak is tölt kakaót, ez kevésbé ismert tény:
[21:50:54.595] Rasust gains 442 mana from Rasust's Rapture
[21:50:54.595] Adrastus gains 614 mana from Adrastus's Rapture
[21:58:34.377] Militis gains 8 rage from Militis's Rapture
[21:58:58.439] Végzet gains 16 energy from Végzet's Rapture

Összességében hasznos, hatékony és fun, meg akarom tartani egyelőre.

Nincsenek megjegyzések: