2009-07-02

Jewelcrafting 3.2

A következő nagy patchben bekerülnek a craftolható epic gemek a játékba. Mivel az ezzel kapcsolatos infók nagyon szanaszét szórva hevertek, gondoltam összefoglalom őket.

Epic gem receptek ára 5 token lesz.

Az új epic gemek beszerzési forrásai:
1) 10000 honor/db
2) 10 vagy 20 emblem of heroism/db. Valor továbbra is konvertálható heroismmá és conquest pedig valorrá. Minden conquestet fog dobni ami eddig hero vagy valor volt. Most és a patch után is érdemes lesz heroicozni meg Naxxot farmolni emblemekért. A kék-piros-sárga 20 badge, a vegyes színek; zöld-lila-narancs 10 badge áron lesznek. (info by Ci)
3) titanium prospectelése, ld lentebb.
4) alchemy transmutation, 20 óra CD sajnos, gondolom közös CD mint az eddigi transzmuteoknál. Specet váltani ezért nem lesz érdemes :/

Transmute receptek jelenleg:
piros: Cardinal Ruby: 1 Scarlet Ruby and 1 Eternal Fire (az ikonja még bugos, piros kő lesz természetesen!)
kék: Majestic Zircon: 1 Sky Sapphire and 1 Eternal Air
sárga: King's Amber: 1 Autumn's Glow and 1 Eternal Life
lila: Dreadstone: 1 Twilight Opal and 1 Eternal Shadow
zöld: Eye of Zul: 3 Eternal Life
narancs: Ametrine: 1 Monarch Topaz and 1 Eternal Shadow

Titanium prospectelése:
A saronite prospecttel teljesen azonos eredménye van (tehát 1-2 zöld, néha 1 kék) PLUSZ ~25% eséllyel egy epic gem esik, valamint ~66% eséllyel 1 titanium powder. 10 powder beváltható 1 JC tokenre. Azaz kb 4 stack titanium ore = 1 JC token, 20 stack ore = 1 új epic recept.
Mivel az epic kövek ára biztosan 3 számjegyű lesz az első hetekben, nagyon is megérheti most 100-200g közötti áron vásárolni a titanium stackjét, hiszen kb 1 epic/stack fog kiesni + a szemét.
A titanium powder csak nagy mennyiségű prospectelésnél fog értékelhető mennyiségben előállni, ezért lehetséges hogy sokan eladják majd a saját 5-6 powderüket, amivel nem tudnak mit kezdeni, vagy nem tudják mire jó. Majd figyeljetek AHra.

Az új epic gemek statjai:
Normál stat: +20
Stamina: +30
Spellpower: +23
mp5: +10
Ugyanaz mint a mostani pecás gemek statjai.

Az epic dragonseye JC gemek így buffolódnak:
Normál stat: +34
Stamina: +51
Spellpower: +39
mp5: +20

Jelenleg tehát a JC dailyket érdemes tolni, nagyon sok epic recept van. Titanium ore stackeket érdemes spájzolni. Mivel a JC gemek nem lesznek prizmatikusak, a metagem bónuszok aktiválásához sokan fognak kéket tartalmazó gemet a gearjükbe tenni, ezért jó választás lehet majd elsők közt spellpower/spirit, str/sta és hasonló gemek receptjeit megvenni.

Nehéz megmondani mennyibe fognak kerülni az epic gemek rövid- és hosszútávon. Jelenleg a titanium ore ára 5-10-szerese a saroniténak, arányban azzal hogy mennyire nehéz beszerezni ugyebár. Ennek megfelelően az epic gemek ára is hasonlóan fog arányulni a mostani kék árakhoz szerintem. Azaz a szar epic cut lesz 100g körül, a jófajták meg 300-500 függően a piac pillanatnyi állásától. Mivel az új receptek atom drágák, a ritkább (értsd kevésbé keresett) cutokkal akár hónapokkal 3.2 után is jó haszonkulcsot lehet majd megvalósítani, kérdés hogy az alacsony kereslet mellett ezt mennyire lesz érdemes megtenni.

A JCk kis része bizonyára eldobja majd a szakértelmét a már nem prizmatikus gemek miatt, de attól tartok hogy ez tényleg elég kis rész lesz ahhoz, hogy a piac jelenlegi túltelítettsége ne enyhüljön sokat. A JC továbbra is a legjobb vagy az egyik legjobb profession marad.

Nincsenek megjegyzések: