2009-07-06

Hard modeok, disc, ilyesmi

A hétvégén elmentünk Uld10be megnézni milyen hard is Freya+3, illetve megcsinálni a Champion of Ulduart. Hát Freya+3 az kemény. Elég gyorsan eljutottunk viszont oda, hogy 2-3 hullámig hiba nélkül elmentünk, de van pár probléma:
1) a DPS kicsit kevés volt, gyakran volt kisebb átfedés hullámok között, ami nem megengedhető
2) a Snaplashert nem igazán lehet arccal levenni, 28K-kat üt, csúnya dög
3) az sem túl jó hogy egy alt palatank fogta a bosst
Így kb 3 óra szenvedés után úgy döntöttünk, ezt még emésztjük és letesszük 2-vel. Hát 2vel is ugyanígy szoptunk tovább, nevetséges volt :D 1 hete 1shot volt a 2 addos Freya, úgy látszik belefáradt a nép. Vannak sajnos védhetetlen halálok is, amikor egyszerre kap be valaki 2 vagy 3 szutykot, pl rootot kap + rárakják a fénysugarat + esetleg ground tremor. De ilyen elég ritkán van, a fő szopás abból volt hogy megöleti magát valaki overaggroval vagy a kis robbanó addokkal illetve elhal valamelyik tank a nyomás alatt. Ez mind kezelhető, majd kezeljük és akkor win.

Tegnap a Championt akartuk megcsinálni, Thorim és Hodir kellett halál nélkül. Mondani se kell, természetesen a retadin meghalt kint az arénában az első másfél percben. Innen direkt wipeoltunk és elkezdtük hard modeban ölni. Asszem 10 wipe után (mind tankhalálon volt), letettük normálban (acsival :D). Száradjon le a fasza annak aki ezt a fos bosst kitalálta. Kurva fun amikor hardban már 10 charge körül is healelhetetlen T8as tankon. Unbalancing+melee és kb ennyi volt a tank. Ha lenne macitank, körbe se kéne tauntolni. Nyilván nem a kasztot kell hozni hanem a játékost, persze. Durván overtuned.

Hodir simán megvolt halott nélkül, 3 healerrel hero nélkül nem túl stackelt csapattal 4 perc alatt.
Aztán Council hardon is szoptunk, már teljesen fáradt és demoralizált volt mindenki.
Minden idők legszarabb 10fős raidje sikerült tegnap, asszem. Majd jövő hétre marad a Champion, remélhetőleg akkor meglesz.

-- * --

Este respeceltem pve discre, elmentem a 2 pókos heroicba megnézni milyen a disc heal. A fadruidánk tanult macitankolást, a második insta végére már kurvajól tolta :D A disc meg teljesen új élmény volt nekem.
- selfbuffed 5600 körül van a flash healem holyként és 10500 tájt a gheal. Discen 4400 a flash, a ghealnek meg van pofája 13-14K körül critelni. Holyval 17-18K a gheal crit 50% alatti célponton. Ez mondjuk nevetséges, a holy kegyetlen durván skáláz és a spirit konverzió miatt eleve kb 300-al több a spellpowerem ott. Szóval az első benyomás az volt hogy nagyon vérszegény a disc.
- penance 1.67 sec unbuffed, 3db 3K körüli tick, szép minden értelemben. Jó HPS és kurvajól néz ki. Borrowed time alatt valami 1.2sec, mennek ki a kis healrakéták atom gyorsan :D
- penance 1K körül tickel ellenséges célpontba, nagyon vérszegénynek érzem.
- a shield durván 6K-t fog fel, ezt a glyphből gyorsan ki lehet olvasni, az ugyanis 1200-1300 gyógyítást eszközöl (a shield 20%-át gyógyítja elvileg). Kicsit csalódtam ebben, holyn 5100 körüli absorbokat láttam némi supporttal raidben, aszittem a disc soloban is sokkal erősebb lesz. Viszont ez a 6K is jó, 5fős instában, T8as gearű macitankon gyakorlatilag semmit nem kell healelni a shield cdre nyomása után (értsd weakened soul debuff, mert a shield cdje disc specen 0). Ahol aoe sebzés volt, körbebubiztam a csapatot és nevetséges 50K összsebzéssel úsztunk meg olyan bossokat ahol holyban 250K körül kellett healelni, nagyon nagyon durva a disc absorb potenciálja. Ezeken a helyeken a healing kb úgy nézett ki hogy 20% glyph of pws, 20% pom, 20% renew, a többi flash, penance.
- volt replenish, de így is meglepett hogy 90-95% mana alá nem tudtam lemenni, holyban sokkal több el szokott menni.
- a prayer of healing a flash healhez hasonlóan vérszegény, viszont sokat critel és borrowed alatt 2sec alatti kasztideje van, ami jól használhatóvá teszi.
- a borrowed time buff szerintem túl rövid. Ha reaktív healt játszik az ember egy tankon akkor nem gond, de ha preemptíven körbebuffolom a partyt/raidet, aztán várom hogy kinek szakad le a pajzsa akkor el tudnám viselni ha ez a buff 10-15 seces lenne és nem 5. Szerencsére bármikor lehet triggerelni ezt a buffot ha van olyan ember a környéken akin nincs weakened soul.
- már csak 1 T8 kéne a 4es setbónuszhoz, ami discre igenkurvajó.

Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy raidben ahol azért az a 6K shield se nagy szám, vajon mennyire érezhető az absorb potenciál, milyen így healelni. A gearem nem ideális discre, kicsit sok a haste, unbuffed is 1sec alatt van a flash healem borrowed time alatt. (A GCD meg minimum 1 sec így a további haste értelmetlen) Igaz nem mindig van fent borrowed és nem csak flasht kasztol az ember, így azért annyira nem rossz a magas haste.

Este, ha meglesz a létszám, Yogg25. Az is érdekes lesz asszem.

Nincsenek megjegyzések: