2011-03-03

Atramedes hard down!

Ez a boss egy köcsög. De mi mégköcsögebbek voltunk és ezért tegnap éjjel sikerült leverni. Nem merem elárulni, mennyi wipe volt rajta. Különösen mivel volt egy 3%-os wipe úgy 1 hete, ami server #1 kill lett volna. Sose törtem szerver elsőségre (ilyen casual guilddel nincs is realitása igazán) de most, hogy karnyújtásnyira volt, nagyon fájt, hogy nem lett meg.

Mindenesetre a guild fórumáról pastelem amit írtam róla, aztán videó.

A hardban ezek vannak normálhoz képest:

  1. gyorsabban mozgó discek
  2. jelentősen többet sebez minden és több soundot is ad asszem
  3. kb +5-10% hpja van a bossnak
  4. csak 7 gongot lehet használni mert p2ben minden gong elhasználásakor egy véletlenszerű gongot leolvaszt Mr Nefarian
  5. minden p1ben 1-2 kis add spawnol, valamint p1-p2 váltáskor is fixen 1. A kis add 150K hpval rendelkezik és soundot növelő spellt spamel a célpontra. Olyan mint a kobolt Northrend Beastsen, valakinek a hátára ráragad és onnan kell levakarni.

A taktika:

  • a tankra megy egy jel, mindenki rá vagy egy vonalban vele, mögé áll
  • discek így egyvonalban jönnek, amikor disc van mindenki fut jobbra. Ha valaki leheletet kap p1ben az balra futtatja, a többiek kicsit jobbra. Sok mozgás van, de mindig csak rövidek és előre tudhatók hogy kb mikor jön. Szétszóródva egyszerűen nem volt elég a heal (aoe heal nem működik szétszórt raiden ugye) A disc kerüléssel van annyi gond, hogy néha pár másodperccel a lemezek kiengedése után jön a lehelet amivel futni kell, ekkor a discek felé kell kezdeni a futást, hogy ki lehessen őket kerülni. Ez mindig nagyon necces és a raidben aki nem mozog jobbra az ilyenkor szokott soundot kapni mert csak késéssel fordul el a süsü feje. Esetleg az is megoldható hogy messzebb (de a tankkal egyvonalban!) áll akinek ez nem szokott jól menni és akkor nem kell előrefele futva kikerülnie a disceket, simán csak balra megy.
  • p1 lehelet utáni visszafutás: egy teljes kört tegyél meg a boss körül. Amikor kb negyed körívre vagy a raidtől akkor állj meg és várj amíg discek jönnek ki, csak utána fuss vissza a raidbe a jelölt tank mögé. Ha nem várod meg a disceket, van rá esély hogy a raidhez egész közel vagy amikor discek jönnek és mivel azok személyeket céloznak meg, szépen szétszórt discek fognak keletkezni és lekaszálhatják a raidet.
  • amikor kis add jön azonnal mindenki rávált. Ha p2ben van add (asszem fixen phase váltáskor jön 1) akkor arra akinek petje vagy dotja van, az dobja fel rá. Melee itt az addot ne üsse, főleg nem phaseváltás közben. Az addot szakítani kell, mert soundot ad a cucca az áldozatnak.
  • p2-re váltva mindenki fut. Az is akin add van, valamint nem addozik a melee ilyenkor semmiképp!!! Aki a sugarat kapja, próbáljon a terem szélén maradni vele. Aki sugarat futtat, azt kerüljétek el, a sugár után maradt tűz ugyanúgy működik mint maga a sugár: pár tick és halott vagy! Swiftness potiont én próbáltam, rendkívül hasznos. Amíg helyed van, semmiképp ne fordulj el a tűzzel a nyomodban, mert megesz. Az egyéb tüzek p2ben viszont alig sebeznek és alig adnak soundot, azokon át lehet futni szükség esetén.
  • p2ben gyakorlatilag nem lehet GCDnél hosszabb spellt eltolni, nekem legalábbis nem sikerült (kb 20% haste mellett sem). Ilyesmivel ne is próbálkozzunk, 100%-ban tessék mozogni, kerülni minden effektet.
  • a gongok helyén marad valami láthatatlan csonk, amibe bele lehet akadni, ezeket a helyeket kerüljük!
  • a p2-es lifegrippel sok negatív tapasztalat volt, főleg az hogy a megrántott ember nagyon könnyen kap be egy sonic bombot, ami 30 sound, nagyon gázos tud lenni. Így gripelni nem nagyon szoktunk. Ahogy a videót elnézem, jól jön viszont a grip olyankor amikor a gongató fut vissza a p1 elején a raidhez :)

1-2 halott dps elmegy (ha nem az elején haltak meg), akár 1 halott healer is elmegy - ezeket a lenti videón be is mutatjuk :D

És végül pár tanulság a videó alapján:

1:11 : itt van az a rész, amire állva időnként indokolatlanul soundot kapott az egész raid. Egy kis bukkanó van a padlón, ezen átfutunk némi tétovázás után (tétovázás mert asszem ez volt az első try ahol ezt a helyet szándékosan kikerültük)

2:20 : így kell elmenni szóródó discek között :)

3:30 : így kell majdnem meghalni p2ben a tűzzel. Későn szóltam gongatás ügyben illetve elkezdtem picit kanyarodni, mert közeledett a terem vége. Ezzel egyből utolért. Swiftness potiont csak 2-t kaptam Classtól (nem volt crafter, pedig tele voltam mattal :D), de amikor azt használtam nagyon sokat segített. Szóval semmi fordulás amíg van hova futni és szóljatok időben.


Nincsenek megjegyzések: