2009-12-03

Strigula

A billentyűzetemet még nem cseréltem le, egyelőre működik. Tegnap este a Dr House után beugrottam a ToC25 főbossra (Anub), egész izgi volt így, hogy fingom nem volt az egészről. Azért a 10 fős T8as gear meglátszott, hogy kicsit kevés, a boss végére teljesen kiszáradtam, pedig ügyesen helyeztem el közben a hymn of hopet, manapotit, shadowfiendet és innerfocus-divine hymnet is.
Másnak nem kellett, így lett egy ilyen gatyóm. Csináltattam egy moonshroud bracert is. Vettem T9 of the casual healer vállast. Ony25 is kipipálódott.

Innentől fikapost, aki nem szereti az ilyet az lapozzon vagy nézzen gyorsan Teletubbiest.

Raid után irány napi HC. Hülye módon jelentkeztem egy olyan csapatba, ahol még nem volt tank. Sebaj, ~5 perc után lett, de nem hiszem, hogy nagyon jól jártunk vele. Eszembejutott róla egy régi PUG ami még BCben zajlott a Quel'Thalason, heroic Steamvaultban. Ott a srác úgy tankolt, hogy:
1) odabattyogott a mob pakkhoz
2) thunderclap (esetleg később még 1, de az már rendszeresen CCt tört)
3) devastate spamelgetése a skullal jelölt mobra, pakkonként 1 db heroic strike. Végig max ragen volt.
Nem tudom ki healelt, a DPS én voltam mageval, egy rendkívül skilles guildtársam rugóval és egy szintén ügyes barátom shadow pappal.
A skull mindig lejött, pedig igyekeztünk nem leszedni és amint látni fogod, időnk se volt DPSelni. A többi mob meg eleve rajta se maradt, azonnal mentek megbaszni a healert. Így a pullok kb az alábbi módon folytatódtak a fenti 3 lépés után:
4) sheepelek 1 mobot
5) a rugó DPSeli a skullt, miközben úgyahogy stunlockban tart egy másik mobot
6) frost novázom a healaggróra vagy a shadow priestre/rám leszakadó mobokat
7) a shadow priest a lehúzott vagy a healerre kiment mobot riasztgatja fearrel és mind flay-jel akadályozza meg, hogy túl messze fusson
8) resheepelem a mobot amit a csodatank kiüt TCvel
9) frostnova cdn van, CoC-al lassítom a healerre mozduló mobot
Ez ment az egész instában végig, nem tudom, hogy sikerült kipucolni, de simán mehettünk volna tank nélkül is.

Na tegnap ennek az arcnak a reinkarnációját láttam viszont a napi hc pugban. Egyetlen shieldslamet és revenget sem használt a teljes instában, emellett a cleavet és heroic striket se ismerte. Az első esetnél, amikor lejött róla egy mob, megnéztem a skill eloszlását és elszörnyedtem. Megkérdeztem, hogy miért nem használ shieldslamet, amire persze nem jött válasz. Ezért elkönyveltem, hogy hülye szegény.
Nem csak az aggrója volt szar, hanem a technikája is. 4es pullnál warriorral alapvető, hogy a kaszter mobra chargeolunk, de ő ilyenkor vagy nem a kaszterre ment, vagy egyszerűen csak puskával rálőtt a pakkra. A kaszter meg tankolatlanul végig lőtte a healert vagy valamelyik DPSt. Mindezt fél perces gondolkodás előzte meg szinte minden pakknál. Arra nagyon figyelt, hogy a healer a közelben legyen és max manán álljon. Csodás, baszki.

Ja, de rendet azt használt, meg tauntot CDre, mert az aggrót csinál - gondolom. Arctenyér. Megnéztem armoryn a prot specét, innentől a nemzetközi helyzet fokozódik. 1/8/62. Deep wounds/impale nincs, improved TC nincs, de a fos shield spec meg puncture ki van maxolva. Ja és van safeguard is, amikor szerintem kint sincs az intervene a barján a csávónak. Ha kint van, akkor is minek? Nem használta, pedig lett volna alkalma bőven. Szerencsére glyph of intervene + revenge van bent... A revenge glyph persze kiváló, csak ő nem használja ezt a képességet egyáltalán, ugye még emlékszünk? Minél tovább nézem, annál súlyosabb. Igazából ki kéne cserélnie a devastate glyphet HS glyphre, hogy mind a 3 glyphje olyan skillre vonatkozzon amit sose használ. Csak a teljesség kedvéért. Vanilla pvp rankja van, de még mindig nem tudja, hogy a játékot eszik vagy isszák. Nagyon remélem, hogy mostanság vette az accot és nem ő játszik vele 4 éve ilyen kreatívan.


Svalát lehúzta 90%-nál a warlock és jól meghalt, onnantól soloztam, a fennmaradó DPS melee volt. Hálistennek Svala azonnal felmegy vissza, ha elég DPS van rajta (asszem 25%-onként száll fel) így az első felszállás után nem kell rá tank. Pár fade segítségével megúsztam. Közben azon filóztam, hogy még nem késő kilépni a csapatból.

Komolyan nem csinálnék ekkora parát a dologból, lehet hogy kisgyerek vagy angoltudatlan, bár azért az se zárná ki, hogy jobban játsszon. Az egyik legjobb játékos akit ismertem, pár szót tudott csak angolul, mégis kiválóan játszott. A problémám az, hogy a jelek szerint ez a tank meg volt elégedve a tudományával. Én pedig ettől mászok falra, amikor kritikán aluli játékosok meg vannak győződve róla, hogy ők jól teljesítenek. Ez egy újabb strigula a "hülyékre méretezett content" rubrikába :( De valami kurvanagy strigula.

Az ilyen leírások után senki nem hiszi el, de ez nem azt jelenti, hogy a játékost emberileg értéktelennek tartom, vagy ilyesmi. Csak térdenállva könyörgök, hogy az ilyen vagy tanuljon meg normálisan játszani (nem nehéz), vagy játsszon mást! Kérem, nagyon szépen kérem.

1 megjegyzés:

Lewstherin írta...

Az eddigi retard díjas player akivel eddig találkoztam egy mage volt. A sámánom húztam éppen, normál VH. Első pullnál nézem a recountot én toltam 1400 körül utánnam a tank, hunter 400, és a mage 350!!! Mondom WTF? Elkeztem figyelni a srácot, az összes létező single target spellt használta, és az 1 mobra aoe is befigyelt (Flame Strike ofc).

Az első boss után inspecteltem a talentjét, minden pont froston ami egy rendkívül bonyolult spec ugye. Icy Veinst nem használt, elementál sem, a frostbolt a használt spellek között az 5. helyen volt. Jól van, hülye szegény.

Az első boss után megkérdeztem finoman hogy árulja már el legyen szives mit csinál?
-Játszom. Jött a válasz.
Modom: nem, frostra vagy talentelve a frostbolton kívül mást nem kéne tolni, elementál CDre és simán jó.
Semmi válasz töle, bezzeg a tank haverjától: Ne basztassam már a srácot mert ő egy realy good player.

Na itt szált el az agyam, pedig pugban elég türelmes vagyok. Fogtam és leültem a lépcsön hogy a következő pakkot intézze el ez a realy good haver. Egy 4es pakk jött amin jól be is wipeoltak mert 1 perc után a healer oom lett és csupán 2 mob fogyott el. A legszebb az egészben hogy a mage a wipe után egy FFS NOOB SHAMY!!! felkiáltással kivágott a csapatból. :D