2012-03-13

EVE - újrakezdve

Lews haverom jóvoltából ingyenesen hozzájutottam egy nem trial accounthoz. Van az EVE-ben egy "hívd meg a haverod" program: aki egy ilyen meghívásra regisztrál, az 21 napos trialt kap (14 helyett), valamint ha feltölti az accot (azaz előfizet) akkor a meghívó is kap egy 30 napos előfizetést. Ígyhát Lews meghívott, adott a játékban egy PLEX-et (30 napos feltöltőkártya), ezzel előfizetővé váltam, 51 napig ingyen játszok és végre nincsenek a trial megkötések, tehát pl vezethetek értelmes teherhajót is.

Emiatt új karaktert kellett csinálnom, de nem akkora baj - a career agentek questsorai elég élvezetesek voltak és másodikra jóval pörgősebben meg is tudom őket csinálni.

A kereskedelmi lehetőségeket jobbnak látom már: nem azt kell figyelni, hogy van-e olyan sell order a közelben, ami alacsonyabb egy szintén nem távoli buy ordernél. A buy orderek nagyrésze horribilisen alulárazott, hogy aki azonnal el akar adni valamit, azt jól levegyék. A meglevő sell ordereknek kell alákínálni, pont ahogy WoWban alákínálsz az AHban a már bent levő tételeknek. Az eve-central oldalon bármelyik rendszer viszonylag friss árait megnézheted, sőt a gép a meglevő buy/sell orderek közötti profitábilis lehetőségeket is kikeresi.
Így nézve máris van egy csomó piaci lehetőség, pl a Caldari kezdőhelyen, ahol én is tanyáztam eddig, rengeteg skillbookot adnak el a kezdő játékosok akik türelmetlenek, vagy hülyék, vagy úgy gondolják, hogy nekik nem kell pl a Salvaging. Ezeket a bookokat darabja 100-200K haszonért el lehet cipelni pl Jitára... Csak a megfelelő buy ordert (legmagasabbat az állomáson) kell beállítani és voilá, jönnek be a könyvek. Erről Gevlon is írt, teljesen működő séma ez. Az első millióimat biztosan ebből fogom megkeresni.

Eldöntöttem, hogy a kereskedelmi skillekre gyúrok első körben, csináltam egy remapot ennek megfelelően charisma/willpower irányába. A trading skilleken ez vagy 25%-ot gyorsít, cserébe szinte minden máson vagy 10%-ot lassít.

Piaci statisztikák: árak és alul a volumen. Nem kell találgatni, hogy egy áru vajon mennyire kelendő.


Süt a napcsi, mert tavasz van.


Új karakterrel készült ez a shot. Incursion? Behatolás? Óvszerrel vagy anélkül? Ez egyébként vajon mi lehet, valami PVE event?


Tudja valaki, hogy a blogger.com mi a töcsért kicsinyíti le a képeket feltöltéskor? Szeretnék a kezérecsapni a fejlesztőnek, aki ezt így...

Nincsenek megjegyzések: