2007-07-22

44 - kisokos

Megyek tovább a leveling guideon, továbbra is minden szinten/helyszínen van olyan quest amivel jókat lehet szívni warriorral, de sok más osztállyal nem volna gond. Ilyen pl Tanarisban Caliph Scorpidsting. 43as szintre van előírva, hogy solozzam le. 46os mob, két 43as testőrrel. Egy 46os magában is eléggé lever, nemhogy 2 addal... Sokat tanulok ezekből a dolgokból. Hátha valaki még nálam is hülyébb warriorból, leírom mikkel vannak főleg gondok és ezeket hogy szoktam megoldani.

- kaszter mob: ez egyszerre jó és rossz. Rossz, mert messziről is tud szívatni, főleg ha frostos, eltelhet egy kis idő mire egyáltalán odaér az ember lelassítva. Jó, mert az ilyen mobok nagyon gyorsan halnak, semmi armorjuk és hpjuk nincs szinte. Megoldások: ha kaszter mob rajtakap (nem tudsz chargeolni) akkor berzerkerben bloodrage+intercept kombóval gyorsan közelébe kerülhetsz. Ha ez sem megoldható akkor amíg felékocogsz, def stance hasznos lehet. A kasztokat pummellel érdemes elütni. 38. szint előtt sajna nincs pummel, olyankor akár csata közben is érdemes előkapni a pajzsot és shield bashelni. (Persze jobb, ha még pull előtt előveszed a pajzsot ha kelleni fog) B verzió a legjobb védekezés a támadás: egyszerűen agyon kell verni. Ez utóbbi főleg akkor járható, ha nálunk nem magasabb szintű és nem folyamatosan kasztoló jellegű a mob. Kaszt megszakítására jó a concussion blow is (prot 21) és végső esetben az int shout.

- több mob: gyakori eset, ilyenkor előszöris priorálni kell a célpontokat. Azt kell előbb kiszedni aki könnyebben ölhető és/vagy többet sebez. Ha kapsz egy kaszter addot miközben egy meleet ölsz, érdemes lehet odafutni/interceptelni a kaszterhez és pummellel rábírni, hogy kicsit még várjon a sorára. Érdemes lehet ilyenkor főleg 3+ mob esetén elhasználni a retaliationt (30 perc cd), death wisht (fury 21, 3perc cd), esetleg intimidation shouttal elküldeni pár addot várólistára. Ha nem maxról indulsz, gyakran kellhet health potit inni. Itt marhajól jön a draenei faji képesség, ami egy hot formájában kb egy potinak megfelelőt gyógyít.

- menekülő mob: eleinte ezzel szoptam a legtöbbet. Pedig elég egyszerű. Feltétlen fel kell tenni az ilyen csávóra hamstringet, ekkor lépést lehet vele tartani amint fut. Azonnal reagálni kell amikor elindul, nem árt megjegyezni hogy melyik mobtípus mikor fut. Jellemzően 10 és 30% közt menekülnek. A 20% és azalatti menekülés az jó, kicsi raget kell tartalékolni egy executera ami rövidre zárja a témát. 20% azaz execute range felett menekülőkkel nehezebb bánni. Vagy utánukfut az ember, vagy mégtöbb raget kell spórolni és egy heroic+execute kombóval gyakorlatilag 30%-ról 2shotolni a mobot. (heroic azért jó mert nem triggerel global cooldownt így effektíve egyidőben megy ki utána az execute) Ez a módszer gyógyítós kaszterekre is jó, akár 40%ról is 2shotolhatók a healer mobok és nem kell pummellel/bashhal szarakodni. Gyógyítani ugyanis 30-40% körül szoktak leghamarabb magukon a mobok.

- menekülés: itt is sok apró fogás van. Először is tudd, mikor kell futni, mikor reménytelen a csata. Ha más nem, egy biztonságos helyen halj meg. Szerencsés esetben viszont akár nagy csapat elől is el lehet futni. Sokat segít ebben 2 dolog: 1) piercing howl ami dazeli a csávókat durván 2-3 méteren belül. Ha nem dazelnek le akkor gyorsan kiérsz a melee range-ükből és győzelem. Ha dazelnek akkor egy csomóan sántikáltok egy kupacban, vicces lesz. 2) cikkcakkozás. Komolyan: előrefutás közben jobbra/balra kell szambázni, a mobok utánozzák és ettől nekik megnő a bejárandó útjuk (neked viszont nem), így lemaradnak. Elvileg valami olyasmi van, hogy nem tudnak átlósan menni, ezért elkanyarodnak és így megnő a távolság köztetek. Howllal kombinálva csodajó. Menekülésre jó még az inti shout is, elfeareled a csávókat és pucolás. Ha csak 1 mob van, a hamstring is segíthet, gyorsan hátrafordulva rádobsz egyet és futsz tovább. Ha nincs 10 rage howlra, ne feledd a bloodraget! Célszerű amúgy ilyenkor bepattintani a defensive stancet, berzerkerhez képest -20% damage taken. Gyakran ha csak át akarok futni csomó mobon, akkor shield elő, def stance és autorun. Aztán majd lekopnak. Megyez.

A nehézség abban rejtezik, hogy mindezeket a szabályokat, trükköket egyszerre kell alkalmazni, pl van egy 3as pull egy kaszterrel és mindegyik elfutós mob, neked pull előtt 50% hpd van, akkor igencsak meg kell dolgozni a túlélésért.

Itt jegyezném meg, hogy az intimidating shout az egyetlen képesség a játékban ami szerintem makró nélkül nem nagyon használható. Ugyanis kell a használatához egy kijelölt célpont, de azt meg azonnal ki fogja ütni az autoattack. Ha nagyon gyors és szerencsés vagy, megoldod makró nélkül is. Amúgy elvileg ezt kéne használni csak még lusta voltam betenni :) /stopattack /cast Intimidating Shout

Scorpidstinget végülis így öltem meg: gift of the naaru (hot) - charge, demo, berzerker stance, int shout, deathwish - Caliph DPSelése (hamstringelve), lootolás. Visszatérő addokra bloodrage, piercing és cikázó futás. Done. Gyakran van az az érzésem, hogy jókor jó cooldownt használva igazán nem érheti nagy baj az embert. Soloban a shield wallt nem igazán tudtam még hasznosítani, defbe váltani, pajzsot elővenni 2 global CD ami 3 másodperc, és csak utána mehet a képesség. És akkor a reakcióidőt nem is számoltam... Sokat nem ér, a DPSem a padlóra esik de pár másodpercig csak mérsékelten ölnek. A piercing howl jobb :D

Ha valakinek ezekben nem sok okosság volt, akkor elnézést kérek :D

-- * --

A végére hagytam a legjobb túlélési taktikát: meg kell barátkozni a mobokkal! :D

Nincsenek megjegyzések: