2008-07-25

Kaelről pár szóban

De előtte még kibogarásztam WWSből a shieldslam rekordot :)

22:24'19.703 Delicatesse gains Gnome Ingenuity
...
22:24'31.406 Delicatesse gains Reinforced Shield
...
22:24'33.765 Delicatesse's Shield Slam crits Rage Winterchill for 2539 Physical damage
22:24'34.078 Rage Winterchill's Swing hits Delicatesse for 3783 Physical damage (1163 blocked)

Tehát executioner nem volt épp, simán csak a 2/5 T5 bónusz és a gnomeregan trinket. 1163 BV!

-- * --

Szóval Kael úr! Állati jó csata, bár mivel a legnehezebb része a phase2-p3 valamint a p3-p4 váltás, ezért gyakorlatilag még a boss megkarcolgatása előtt várható egy nagyon nagy rakat wipe és ez az első pár fázis ettől gyorsan megunható.
Az encounter rendkívül komplex, rendesen van WASD skill próba, DPS check, combatban lootolgatás/equipelés/tárgyhasználgatás.
Már írtam a csatáról durván 2 hónapja, akit a részletes taktika érdekel, olvasson utána ott.

Amivel mi rengeteget szoptunk az a phase3. A fegyvereket bármilyen setup mellett is jól kezeltük, volt hogy nagyon kevés AOEnk volt, tény hogy a sok AOE ide nagyon jó. A probléma azzal volt amikor feltámadtak az addok egyszerre és az ott keletkező káosz kezelését megtanulni nos az sok idő volt :) Rendszeres volt, hogy Thaladred megevett valakit, vagy befigyelt a pech faktor és Sanguinar elfearelt pár embert (jellemzően a meleet) akik szépen bementek Thaladred elé aki pwnolta őket mert épp kinézte magának a fearben rohangálót :)

Érdekes egyébként Telonicus phase1-es toy targetelése is, mert az egyik lockunk szinte fixen kapott toyt minden próbán :) Amikor a tankok valamelyike kapja akkor van hogy percekig dps stop van és álldogáll mindenki, manát regenerálgat. A killen is elég sok idő elment ezen a szaron, azért is lett majdnem 19 perc.

Tankként p4 előtt én Sanguinart tankoltam, itt annyi a feladat, hogy az 1.5 seces feareket stance dancelni kell. Nem mindig lehet, mert nagyon ritkán 30secnél kevesebb idő után jön a következő fear és még nem járt le a berzerker rage. Ezzel mondjuk sok gond nincs, kicsit rohangálok és visszaviszem a helyére. Phase2ben a macet tankoltam ami az első DPS target, itt annyi trükk van csak, hogy max ragevel érdemes kezdeni mert nem üt semmit. Raget kényelmesen lehet szerezni Telonicusról. Intervene + bombába állás ftw.
A staff a második targetünk, abba is belesegítettem shield bashekkel, mert elég ciki amikor lefagyasztja a tankját és arrébbmegy 5 méterrel frostboltolni. Ekkor egy bash szépen visszaküldi a tankra, aki hálás lesz érte.

Shieldet általában nem tudtam lootolni (p3 kezdete előtt az addomnál kell lennem), azt úgy hozták nekem, cserébe tudtam adni macet :)

Phase4 azzal kezdődik, hogy a boss aktiválódik és egyből elkezd lelőni egy healert fireballal. Ezért rendhagyó módon itt az első tank képesség amit használni érdemes, az a shield bash. Ha misselt akkor -1 healer. Esetleg lehet ott helyben valami megszakításra képes ember aki besegít.

A pyro fázis izgalmas, sokfele kell figyelni:
- staff buff van-e
- mace buff az lesz, p4 elején érdemes csak belenézni hogy fent van-e, de ha raget szerzek Telonicusra állásból akkor úgyis fent lesz :)
- HP buffok (commanding, imp) rendben vannak-e
- hogy állnak a cooldownok a nightmare seeden (NS)/mfpp-n, mit kell majd a következő pyronál használni
- rakott-e a talpunk alá flamestriket? Lehetőleg pyro fázis előtt 1 másodperccel-e? Haha volt olyan is!
- van-e a közvetlen közelben garázda MCzett kalandozó akit esetleg el kell fearelni egy int shouttal önvédelmi célzattal
- jön-e ránk faszán egy főnix, mert a belőle származó extra sebzésre nincs szükségünk, főleg nem pyro fázis előtt/alatt, különösen ha MFPP használati fázis jön
- mikor jön a pyro fázis - mert azt a healereknek tudtára érdemes hozni és az utolsó fireballt a pyro előtt célszerű shield bashelni, hogy könnyebben maxban legyek az első pyrora. A pyrokat mindig bemondtam ventrin. (Első pyro jön, healt kérek - második pyro elnyelve - harmadik, kickeljétek)

A javasolt megoldások pyro fázisokra: MFPP, NS, MFPP, Last stand, MFPP, NS, MFPP, stb. Ha minden CDn van akkor shield wall. Vagy pánik. Figyelni kell rá, hogy a fire prot potit csak azután idd be, hogy az első pyrot elkezdte kasztolni. Ha előbb iszod be akkor más fire effekt leviheti és megölhet a pyro!

Szóval a p4 rohadt izgalmas, egy rossz mozdulattal el lehet baszni, bár higgadt fejjel (ez az első pár p4 során nem lesz meg :D), a healerekben bízva igazán soha nem ért itt semmi váratlan. Csak nem szabad elfelejteni figyelni a flamestrikera mert az fix wipe ha nem megy ki belőle a tank.

Phase5: ezzel szívtunk egy picit, mert a nether vapor pontos feltűnési helyével és idejével nem voltunk tisztában. Nagyjából a boss körül és akár JÓVAL a boss arca előtt/tölcsér forma területen jelennek meg a gravity lapse után ezek a lilás felhők. Nagyesküt nem tennék le rá, hogy csak ott lesznek, mert 4x voltunk csak p5ben eddig. De ezalatt mindig így volt. A megoldás hogy kurva messzire kell úszni lapse után azonnal, lehetőleg a boss arca előtti területet kerülve. A lapse végét a DBM elég pontosan jelzi, a végénél földközelbe érdemes úszni. Ekkor még fent vannak a vaporok, nem szabad belefutni! A leérkezéskor általában fireballal nyit, egy mage counterspellel a tankra tudja úszítani ekkor, ami nagyon hasznos - a vapor miatt a boss általában nem megközelíthető biztonságosan. Figyelni kell, hogy fent van-e a mace buff az MTn mert a lebegés alatt lehet hogy nem kell rá heal végig, én jártam már így hogy hirtelen 18K lett a fireball és csak pislogtam :)
P5ben már nincs MC meg pyro, csak főnixek és fireballok. Elég pite fázis, ha már mindenki ismeri a vapor kikerülésének módját és nem hal meg a lapse végén falling damageben.

Röviden ennyi amit Kael tankolásáról MTként el tudok mondani. Aki teheti, nézze meg ezt a bosst, nagyon élvezetesen megcsinált csata!

Nincsenek megjegyzések: