2007-10-03

Passzív crush immunitás

Egy kis theorycraft megint. Amint egy régebbi cikkemben is írtam, egy warrior akinek a dodge+miss+parry+block értéke legalább 102.4%-ot ér el, az shield block használata nélkül is crush immunis. Azért 102.4% mert a raidbossok 3 szinttel magasabbnak számítanak és ezért mind a 4 statodból levonnak 0.2%-ot szintkülönbségenként, tehát ha karakterlap szerint 24.6% dodged van, az raidboss ellen 24% dodge lesz és így tovább. A karakterlapon a miss érték a defensenél olvasható le, de nem tartalmazza az 5% alap misst ami a moboknak van. (24% dualwield mobok esetén)

(Szinte) mindenhol azt olvasni, hogy a passzív crush immunitás (passzív = csak gearből, shield block használata nélkül) leghamarabb T5-T6 szintű gearben érhető el. Ez azonban nem igaz. Én tegnap azt a célt tűztem ki magam elé, hogy igenis csak Kara vagy azelőtti gearből összerakom a passzív crush immunitást - legalábbis papíron. Ez azzal a kikötéssel sikerült, hogy a karakterre kell rakni improved gift of the wildot, blessing of kingset és a mobon scorpid sting kell legyen (+5% miss). Ezek azért nem olyan gázosak.

Találtam ma az elitistjerks fórumon egy linket, ahol egy srác ugyanezt megcsinálta :) Ő scorpid sting nélkül is elérte a határt (bőven), nagyrészt ugyanazokat a tárgyakat használva. Night elfként előnyben van, 1% dodge racial, 10-zel nagyobb alap agility. Szipszipp :D Amivel ő nagyot gurít, az a styleen's scarab - ez sajnos BWL drop, így én ezt kihagytam.

Mindenesetre itt a link az ő sheetjére (lapozz a gear oldalra a részletekért). Az én listám pedig ez:

head: Faceguard of determination (gemmed to stamina) + KoT enchant
neck: Strength of the untamed (CE revered)
shoulder: Fanblade pauldrons (heroic AC) + 2*8 defense gems + Aldor exalted enchant
back: Devilshark cape (SV) + 12 dodge enchant
chest: Panzar'thar breastplate (Kara) + 3*8 defense gems + 8 defense patch
wrist: Vambraces of courage (Kara) + 8 defense gem + 12 defense enchant
waist: Crimson girdle of the indomitable (Kara) + 8 dodge, 8 defense gems
hand: Iron gauntlets of the maiden (Kara) + 8 dodge, 8 defense gems + 8 defense patch
legs: Wrynn dynasty greaves (Kara) + 3*8 defense gems + 30sta/10 agi patch
feet: Boots of elusion (Kara) + 8 defense patch
ring1: Andormu's tear (quest)
ring2: Elementium band of the sentry (Arca)
trinket1: Figurine of the colossus (SH)
trinket1: Adamantine figurine (SL)
mainhand: Sun Eater (heroic Mech) + 20 agility
shield: Shield of the void (ManaTombs) + 15 block rating enchant
ranged: Gyro-balanced khorium destroyer (crafted) + 8 defense gem

A végeredmény pedig:
13.6% miss, 28.31% dodge, 19.36% parry, 35,8% block (97.07% összesen, a maradék 5%ot a scorpid sting megoldja), 10813 maxhp, 565 defense. Draenei warrior 5/5 deflection, shield specialization, anticipation és vitality. A HP unbuffed, a dodge tartalmazza a gotw és a bok hatását.

Lehet hogy a kettő listát összevetve ki lehet hozni a BWL trinket nélkül is egy olyan geart amihez nem kell scorpid.

Kérdés, hogy mire jó ez a cucc, ha egyáltalán jó valamire. Karában igazából nem szükséges a passzív crush immunitás, egyedül Nightbane üt kurvanagyokat, de mivel elég lassan üt, a shield block elég jól fenntartható rajta. Ahogy írtam, tegnap csak 1 crusht kaptam tőle azt is egy landolási fázisnál ami szintén kivédhető. Prince második fázisban óhatatlanul crusholni fog párszor, de tapasztalataim szerint ez nem jelent gondot. A többi boss meg egy vicc. Maulgar, Gruul 11K alatti unbuffed HPt crush nélkül is megesz reggelire úgy sejtem.

Ahogy a gear fejlődik, úgy lehet egyre kevesebb maxhp feláldozásával elérni a passzív crush immuntást. Nekem nagyon tetszik a gondolat, ha valaha eljutok 25fősökbe, dolgozni fogok rajta, hogy a lehető legmagasabb maxhp mellett meglegyen ez az immunitás.

A shield block ratingre továbbra is igaz, hogy csak akkor hasznos, ha a fent leírt crush immunitást akarjuk elérni. Egyéb esetekben szinte elhanyagolható a hatása, jelentősége.

1 megjegyzés:

Horasz írta...

rovid otlet:) linkeld mar be az itemek neveibe az item wowhead linkjet. segitsuk a lustakat:)

H.