2010-10-18

4.0.1 prot warrior #2 / Cata guild update

Kicsit játszadoztam az új prot warriorral heroicokban. A következő észrevételeim vannak:

1) cleave NINCS gcd-n. 3 sec CD-vel gcd mentesen használható, szép nagyot üt - igazán nyerő támadás aoe tankoláshoz! Frissen popoló addok felvételére is ideális.
2) DPS gearben kb 2x annyi damaget és aggrót produkálok, mint tankban. Ez olyan eltérés, amit az a némi extra crit és haste nem magyaráz meg. DPS gearben alig van aoe aggró gond, singletarget meg abszolút sima ügy. Tank gearben viszont nagyon keveset ütnek a képességeim, nem igazán értem miért. Az alap AP-m mindkétt cuccban majdnem azonos (nem, nincs nagy eltérés a tank gearben a gemelésen felül). Tank cuccban több a maxhp, ami elvileg magasabb vengeance buffot eredményez. Bár igazából csak a maxiumumát határozza meg, nem a felstaceklés sebességét. Rage szempontjából az avoidance lényegtelen, mert a rage normalizálás óta nem számít, hogy eltalált-e az ütés. Csak arra tudok gondolni, hogy a vengeance jobban stackel dps gearben, mert az a bekapott sebzéssel és a maxhp-val skáláz. Igaz, hogy a maxhp rosszabb dps gearben, de jóval többet sebződök.
Az is elképzelhető, hogy a dps gear némi crit és haste előnye ekkora plusz raget generál autoattackból? Kétlem, valószínűleg tényleg ennyit számít vengeance szempontjából a bekapott plusz sebzés.
Mindenképpen a dps geares tankolás az út ott, ahol aggró gond van, de survival gond nincs.
3) Akármit is viselsz, a fegyvered az eddigi gyors helyett LASSÚ legyen. Vannak támadások (pl rend, devastate) amik sebzése weapon damage függő és az bizony a lassú fegyvereket részesíti előnyben. Ez eddig is így volt, csak a HS/cleave gyorsabb spamelésének lehetősége felülírta ezeket a szempontokat. Most, hogy ezeket a képességeket már nem lehet spamelni, megváltozott a leányzó fekvése.
4) egy kis blood and thunder egyértelműsítés: nem kell a rendet tartalmazó célpontot targetelned a TC használatakor. Próbáld ki, ha nem hiszed: kimész terepre, behúzol 1 mobot, rá rend. Átváltasz egy másik mobra, azt targetelve TC és voilá, a második targeten is lesz rend.

Cata guild
És most a Cataclysm guildemről: az FS-en hétfőn kellett volna megjelennie a toborzónak, azóta sincs semmi, csak mély kuss az ügyben. Nem értem. A jelenlegi jelentkezők alapján még nem akarok belefogni semmibe, nagyon várom azt a hirdetést. Türelmeteket kérem addig.

1 megjegyzés:

zad írta...

Hali!

Rugóhoz is kérhetek tőled 4.0.1-es leírást? :) Egész kedvet kaptam hozzá, lehet hogy leendő catás mainem lesz?!