2012-02-20

Getting ready

Sokminden nem történt, gearelődök és elkezdtem húzni a professionöket. Ez utóbbi lehet, hogy nem lesz egyszerű ezen a szerveren, iszonyú karcsú a kínálat az AHban, ráadásul alchemy+inscription kombót választottam ("az úgyis óccsó" felkiáltással), úgyhogy a nyersanyaghiány hatványozottan jelentkezik.

Az utóbbi pár random insta egész tűrhető volt, már ZGt is kaptam 340 ilvl-lel, elég kényelmetlenül éreztem magam. Szerencsére csak az utolsó 2 bossra kerültem be, ezek meg elég jól mentek valami csoda folytán.

Jártam csúnyábban is úgy 1 hete. A kedvencem az volt amikor egy shammy magárahúzta a tankolatlan fireball spammelő sphinx mobot az első HoO trashpakkon és "HEALER NOOB! WTF NOOB!" felkiáltással díjazta azt, hogy nem sikerült megmentenem saját kreténsége következményétől. Közöltem vele, hogy retardált és fusson befele, mert tőlem se rest se healt nem kap innentől. Ha csak egy kurva purgeöt megereszt a mobra és leszedi róla a haste buffot, már túléli... Na mindegy, ez van. Aki healernek áll random instában zöld-kék gearben az készüljön fel nagyon durva frusztrációra. Az LFD tele van tudatlan idiótákkal, akik teljesen komolyan elvárják, hogy a szaros, járásképtelen seggüket elcipelje a többi csapattag és rendkívül felháborodnak, ha ez nem történik meg. Sajnos nem derült ki, milyen lenne az insta, ha az egyik dps végig nem kap healt, mert egy másik faszkalap meg pár perccel ezután összehúzott 2 pakkot és "jó szórakozást" felkiáltással kilépett, a csapat szétesett. A Blizzard tökéletest alkotott. Epicekkel díjazza a nagy semmit, a sok kis elkényeztetett (és votekick korlátozásokkal védett) buta pöcs számára pedig ennyi pont elég ahhoz, hogy királynak képzelje magát.

Ellensúlyként igazán megoldhatták volna, hogy pl az egymást kölcsönösen friendelő emberek lehetőség szerint összekerüljenek LFDben. Jelenleg ha valakivel (egy ismeretlennel, más szerverről) igazán elégedett vagyok akkor nincs jó megoldás arra, hogy ismét együtt instázzunk a jövőben. Real ID-t csak nem cserélnék ismeretlenekkel, ha lehet és még akkor is manuálisan kéne whisperelni, invelni az ilyen embereket.

-- * --

MoP: alfa teszt elindult, kaptunk sok új infót a talent calculatoron keresztül. Nem nyálaztam át minden kasztot és specet, csak párat ami engem érdekel.

Megint kísértenek azok a gondolatok, amik LK alfa alatt is: hogy esetleg lesz lehetősége és értelme szerepkört váltani egyes bossfightok alatt. Nézzétek meg a druid egyik 90es talentjét: Heart of the Wild. Konkrétan erről szól. Balanceként a healer spelljeid részesülnek az eclipse bónuszokból, agilityt/expertiset/melee hitett kapsz intből és megnő az armorod maciban. Ez PVPre mocsok jó, de megfelelő tervezéssel PVEben is teljesen igénybevehető lenne.

A disc priest eltűnt Heal spellje is megkerült, igaz más formában: Spirit Shell néven egy Heallel azonos költségű, hasonló HPS-t produkáló képesség jelent meg helyette. Ez direkt heal helyett absorb pajzsocskát rak fel, tökéletes. Főleg, ha azt nézzük, hogy Healt gyakorlatilag csak az inspiration fenntartására használtuk és nagyrészt overhealbe ment.

Az még érdekes lesz, hogy hogyan tudja majd az ember hatékonyan hotkeyelni ezt a sok ki/be kapcsolható talentet. Van 18, ebből egyszerre max 6 lehet aktív - lehet, hogy akár 4 is aktívan használandó ezek közül, lehet hogy csak 1, viszont ez minden bossfight előtt változhat, ahogy a specet állítgatod. Majd hotkeyeket is huzigálni kell ennek megfelelően, vagy mi lesz? Vagy az összes aktív képességnek fenntartasz egy hotkey kombinációt, akkor is ha be van épp kapcsolva, meg akkor is ha nem? Nem tudom.

Sokkal többet nem érdemes erről beszélni, nagyon keveset láttunk még a rendszerből.

Nincsenek megjegyzések: