2007-11-14

2.3 prot warrior szemszögből

Ez a patch szerintem nagyon jó lesz a prot warrioroknak, hacsak nem baszták el tényleg a global cooldownt a Blizzardos fiúk :D (post1, post2) Ha tényleg olyan rossz, mint sokan leírják akkor kb addig nem játszok amíg nem lesz javítva.

A rinyát átugorva nézzük, mit kapnak a prot warriorok most:
- Shield Slam nem csak 50%ban, hanem mindig próbál 1 spellt dispelálni. Ez pvpben is jó, de pveben is igen hasznos, pl Black Morass 2. boss hasten leszedés.
- 6 expertiset ad a defiance talent, egyelőre csak defenzívben, állítólag minden stanceben fogja adni ha javítják. 1 expertise -0.25% esélyt jelent az ellenfél dodge/parryjára, ami azt jelenti, hogy összesen 1.5%-kal csökken ellenfeleink dodge ÉS parry képessége tankoláskor. Ez egy észrevehető threat boost, és a kevesebb parry miatt kevesebb burst damage fog beérkezni. (GYK ha egy mob parryzik akkor a következő autoattackja jóval gyorsabban érkezik, de ez playereknél is így van)
- Devastate komoly buffot kapott. Először is improved sunder armor talenttel (ami mostantól hat rá) és focused rageval már 9 rage költségen is használható. Másodszoris a beépített threat érték az eddigi fix ~101 helyett növekszik, egészen 175-180ig 5 sundernél. A sebzése ugyanúgy nő, mint eddig. Mindemellett egyúttal sundert is pakol/meghosszabbít. Ez a sunderpakolás ráadásul az 5. sunder felrakásáig megadja a sunder threatjét IS a devastate threat mellett! Ez olyan szinten jónak néz ki, hogy szerintem amíg nincs fent az 5 sunder, az ideális threat ciklusból a revenge kihagyható és devastateval pótolható, ha a rage engedi. A shieldslam használata továbbra is minden körülmények közt elsődleges prioritás. Tankolás szempontjából tehát ez a változás annyit jelent, hogy a sundert le lehet venni az action barról, a kezdeti threat sokkal magasabb lesz és a fenntartott threat is nő 20-40 TPSsel.

Új gear badge lootokból és Zul'Amanból lesz elérhető. Az új cuccok jellemzője a nagyon magas stamina, block rating és alacsony defense. Gyakori a block value, hit és expertise is a felszerelésen, amik kiváló aggro statok. Nem számoltam utána, de nem lepődnék meg, ha Kara lootokkal kombinálva a ZA/badge gear lehetővé tenné a passzív crush immunitás elérését.

- Badge lootok: szép ilvl128-as itemek (SSC/TK minőség)
Bracers of the Ancient Phalanx [35 badge]: abszolút király aggro bracer (5.64 expertise), talán a legjobb a játékban. Minden tanknak ajánlott a lehető leghamarabb beszereznie ezt a gyöngyszemet! Az expertise rating aggro szempontból pontosan 2x annyit ér, mint a hit rating. A legtöbb tank egyetért abban, hogy ez a legjobb badge loot a patchben. Elsőként ezt vedd meg, hacsak nincs más slotra valami nagyon nagy upgrade lehetőséged.
Iron-tusk Girdle [60 badge]: hatalmas upgrade a legtöbb casual tankon fityegő moroes övhöz képest.
Slikk's Cloak of Placation [35 badge]: nagyon magas sta/armor ÉS dodge - kb mint a gilded thorium cloak, hozzácsapva némi dodge ratinget. Az Al'arból eső cloakkal van egy szinten. A blockvaluet hiányolom róla csak :)
Unwavering Legguards [75 badge]: ez a másik item ami nekem a Phalanxon kívül nagyon megtetszett. Iszonyatos staminát lehet kihozni belőle, a rajta levő 59 block value pedig hatalmasat dob a shield slamen. Az én epic tankcuccaimról jelenleg komolyan hiányzik a block value, így ez ebbe az irányba haladnék szívesen. Azt már nem is említem, hogy nincs jelenleg blockvalues itemem leg slotra.
Brooch of Deftness [35 badge]: 21 expertise rating (5.38 expertise), 22 hit - talán a legjobb aggro neck a játékban, ha még valaki nem jár a hit capnál. Mindemellett a 48 stamina sem gyenge.
Bonefist Gauntlets [60 badge]: Magas stamina, alacsony avoidance és némi hit rating. Nem tudom elcserélném-e a T4 kesztyűre. Aggro gearbe talán megfelel, talán a leggyengébb loot az új badge itemek közül.

- ZA lootok: ilvl128-135 itemek (SSC/TK és afeletti minőség)
Jungle Stompers [Nalorakk, medveboss drop]: 12 sta gemmel monstre stamina és 47 block value. Kiváló mitigációs/aggro cipellő. Ráadásul az első bossból esik, nem hiszem hogy nehezen elérhetőnek kéne nyilvánítanunk.
Pauldrons of Stone resolve [Akil'Zon, sasboss drop]: 2x12 sta gemmel 67 stamina - impresszív! A medvecipő testvére, ugyanúgy blockvalues cucc. Szintén űrt töltene be a felszerelésemben, ugyanis az egyetlen blockvalues vállasom zöld...
Ancient Aqir Artifact [Zul'Jin főboss drop]: 45 parry rating és használatra szép armor buff. Nem tudom, hogy megéri-e Moroes óráját lecserélni rá. Aggro szempontból jobb annál, ez bizonyos, de az use effectet a Moroes órán jobbnak találom.
Battleworn Tuskguard [Hex Lord Malacrass]: 3 sockettel igen szép stamina érhető el vele, aranyos dodge, block rating és block value van rajta - az engi sisakra nem cserélném el, csak blockvalue gearbe kéne :)
Bulwark of the Amani Empire [Jan'Alai drop]: Ez a pajzs a Gruulból eső Aldorival van egy szinten szerintem. A 183 block value jó aggro shielddé teszi, ha nincs meg az Aldori vagy már nincs szükséged több hit ratingre.
Chestguard of the Warlord [Zul'Jin drop]: kiváló chest! Minden van rajta amire szükség lehet: stamina, dodge, hit. Ha még blockvaluet is adna az már szinte túlzás lenne :)
Cleaver of the Unforgiving [Zul'Jin drop]: tankolós balta parryvel és hittel. Magas stamina, sárga socket. 2 jó opciót látok a socketelésre: 8 hit vagy 12 sta. Első esetben aggro gearbe, második esetben stamina gearbe jó. Kicsit a Sun Eater és a King's Defender keresztezésének érzem, őszintén szólva nem ájulok el tőle, túlélem ha sose lesz ilyenem :) Orkoknak az axe miatt iszonyatosan jó választás, más fajoknak nem létkérdés.
Signet of the Last Defender [ZA timed quest reward]: Magas sta, block rating és value. Szép gyűrű az biztos, kérdés, hogy milyen csapat tudja kihozni :) Passzív crush immune vagy shieldslam gearbe must have darab, általános céllal inkább armor/dodge gyűrűket vennék fel.

PvP gear: a Season1-es pvp cuccok megvehetők lesznek jövő héttől honorból és némi BG markból. Végszükség esetén megfelel szerintem :) A teljes lista itt található, ha el nem basztam a szűrést.

Vannak még olyan apróságok is, hogy több kara weapon one-hand lett ami eddig main-hand volt, pl a Fool's Bane és Decapitator. Ez utóbbiból nemrég lett meg a második nekem, úgyhogy kettesével fogom őket használni ezentúl :)

Nincsenek megjegyzések: