2007-11-06

Hello SSC!

16-18 ember jött össze mára a 14 jelentkezőből :) Úgyhogy Maulgar holnap lesz, ma SSC trasht pucoltunk, hátha esik vmi epix meg hát tanuljunk már valamit. Az epicekkel nem volt szerencsénk, de a tanulás megvolt.

Alapvetően 4 féle pakkot ismertünk meg.

1) Beast-Tamer + 2 ss sporebat + 2 hate-screamer: Itt az első pull sikerült, aztán a másodikon szopattuk magunkat rohadt sokáig, végül megnéztem a wowheadet :D Annyi a trükk, hogy a sporebatok nem sheepelhetők amíg a tamer él, mert folyton kiszedi őket. Megoldás: 2 offtank megfog 2-2 addot, amíg én letankolom a beast tamert, utána ha ez meghalt, sheepeljük a batokat (charge képességük zavaró) és lelőjük a screamereket. Asszem ezek csinálnak fasza 30 yardos aoe silencet és/vagy 4K random lövéseket, szóval lehet, hogy ezeket kéne sheepelni az elején amíg a batok és a tamer tankolódnak. De igazából minden CC nélkül is megoldható ez, vigyázni kell a 30 yardra, a tankoknak a megbeszélt helyen kell tankolni a mobokat, hogy a healerek és a magek tudjanak dolgozni.

2) Underbog colossus: a boglordok XXXXL verziója. Hasonlóan az AQ20 Ossirian trashhez, random képességeik vannak csata közben és után. Úgy látom, a nyerő takika az, ha a raidnek háttal vannak tankolva, hogyha köpetük van akkor ne dögöljön ki a fél raid. Van 2 olyan speckójuk ami tranq shottal szedhető, 1 olyan ami a megcélzott ember irányába 1K DPSes aoet tol, itt a megcélzottnak kell elfutnia a tank mögé, hogy csak ő és a tank kapja ezt a szart. Van még valami ugró fertőzése is, ezt nem láttuk meg nem is teljesen értem a wowhead leírást.
Csata után dobhat méregtócsát, spawnolhat tucatnyi kis addot, vagy 2 nagyot, esetleg letehet regenerációt adó gombákat... De van hogy semmit nem csinál csak eldől és kész.

3) Vashj'ir Honor Guard + 2 coilfang priestess + 2 coilfang shatterer + 4-5 technician?: Ez talán a legegyszerűbb. A 2 priest sheep, vagy az egyik MC, másik sheep. A guardot feral druid tankolja, a 2 shatterert lehetőleg warrior - mert a debuffjukat spell reflectelni kell. Elég puhán ütnek, 1800 körül, de ha a shatter armor nem kerül reflectelésre, akkor 3500 körül, ami nemjóérzés. Ha van MCzve priestess, akkor az betankolja a kis technikusokat, ha nincs akkor egy offtank felszedheti őket, vagy lehet fearelgetni amíg a guardian tankja fel nem szabadul, hogy összeszedje őket. A technikusok lámák, 14K hp és puha ütések vagy ilyesmi.

4) Lurker feletti platformrészen volt még egy 6os pull mageval, shamannal, 2 serpentguarddal. Ezt nem sikerült megfejteni, hogy érdemes szétkapni, de valahogy sikerült :)

Alapvetően bármivel le lehet tankolni a trasht, egy friss prot warriorunknak 11K unbuffed HPja volt és elboldogult vele. Én a Maulgarra összerakott stamina/dodge vegyes geart használtam, 14.1K HP, 14.9K armor, 22.2% dodge 17% parry unbuffed. 18K feletti buffed HPm volt itt, az bőven elég volt. Ebben vagyok kilogolva egyébként. (Armory link) Holnap Maulgaron flaskkal és fooddal 19.1K körül lesz. Szerintem kihealelnek :)

Nem vagyok a trashpucolós runok híve, de kíváncsi voltam a helyre és hasznos tapasztalatokat szereztünk. Alapvetően jó hír, hogy 3 tank, 4 healer és 9-10 DPS elég a trashra legalábbis itt az insta elején. Rossz hír viszont, hogy túl sok volt a káosz és a lassú buffolgatás, túl sokan estek vízbe meg hasonló faszságok.

Nincsenek megjegyzések: