2008-06-02

Prot warrior LK új alpha patch

Érdekes leaket találtam megint.

Shield block: +100% block és +100% block value 5 másodpercre, de csak 1 töltet, talenttel se növelhető. 30sec cd. (jelenleg 5sec cd!)
Improved Shield Block: 5/10 seccel csökkenti az SB cooldownját. Továbbra is csak 1 töltet.
Shield Specialization: marad ami most van, +1% block rankonként, viszont 2 raget ad egy block (jelenleg 1et). Ez multitankolásnál jó rageforrás lesz, a stalwart defenderhez hasonlóan.
Mocking blow: cooldown 1 percre ment le 2ről és defenzívben is használható lesz.
Defensive Stance: immár 45% threatet ad, a defiance talent megszűnt, mellesleg a druidoknál is eltűnt az extra threatet adó talent.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a crushing blowok megszűnnek és a shield block egy aktív (avagy reaktív) mitigációs képesség lesz, ami extrém adag blockvalueval lesz a gearünkön megtámogatva. Gondold el, ha SB használatával majdnem akkorát blokkolnál, mint amit egy boss üt, akkor az mennyire lenne imba? Alacsony HPra kerülve ez nagyon jó reaktív oh-shit button lehetne.
Esetleg végre megváltoztatják a jelenlegi szánalmas 1:20 blockvalue:str átváltást valami normálisra és lesz sok str a tangearen? Ha nem lesz extrém blockvalue boost akkor nem tudom elképzelni, hogyan marad a warrior #1 tank a legtöbb bossfighton.

A defstance-defiance összevonás pedig a non-prot warrior tankolást segíti, ez eddig fasza. Mocking blow változás szintén kiváló.

A kasztereknél meg úgy néz ki, általánosan hasznos lesz a spirit és mindenkinek megnő, illetve végre lesz önálló spirit alapú manaregenje.

Mindezek azért kicsit elgondolkodtatnak, hogyan is marad hasznos a jelenlegi csúcs felszerelés LK elején (Blizzard mondta!), ha egyszer a talentek és képességek jelentős része gyökeresen máshogy fog működni. Pl egy lock számára hogy lesz hasznos a spiritmentes T6 set, amikor az LK kaszterek manaháztartása a spiritre fog alapozni?

Nincsenek megjegyzések: