2008-10-07

Készülődés #2

Nagyon foglalkoztat mostanság az a probléma, amit az új warrior talentek illetve a meglevő képességek módosítása okoz. Nevezetesen a hotkey leosztásomat át kéne alakítanom az új körülményeknek megfelelően. Jelenleg több, mint 30 képesség van a warriornak hotkeyre kötve, ez eleve elég húzós és erre még rájön pár új, hát nem tudom hova kapjak :) A többi kaszttal ilyen problémám nem adódott, a shadow priestnek és a magenak is kevés új gomb kellett/fog kelleni, gyorsan meg is találtam a helyüket. No de a warrior fejtörést okoz!

Lássuk mi hív életre hotkey változásokat:
- charge: a warbringer talent elég jól kirakható minden buildben és meg kell mondjam, gyakorlatban teszteltem és megéri. Ezzel a charge minden stanceben használható lett, hotkey ütközést okozva: a charge és intervene egy gombon van most nálam, de ugye ezek jelenleg más stanceben használjatók csak. A warbringer miatt viszont gyakorlatilag a 3as gombomra defenzívben az intervene és a charge is igényt nyújt be :)
- 20 yardos taunt: ezzel az intervene kb elavul, az előző postban mutatott prot warrior is egy charge+taunt makrót használ már. Igaz, nem biztos hogy ez nekem kézre fog esni, de egy próbát szerintem megérne.
- mocking blow használható lett defenzívben: ugyanaz a probléma mint a charge/intervene párosnál. A G betűn van nálam a taunt defben és a mocking battleban. Most mindkettőt be kéne préselnem a defenzív hotkey listára.
- challenging shout cooldownja 10ről 3 percre csökkent. Az új imba aggrótermelés mellett nem hiszem, hogy ezt hotkeyre kéne tenni, marad kattintós.
- berzerker rage: minden stanceben használható pár napja. Defenzívben eddig nem volt rá hotkey, mondanom se kell. Stance dance makrókat sose használtam így azt se lehet mondani, hogy csak kiveszem a makróból a stance váltást, mert nincs ilyen makróm :) Ennek is kell gombot keresni akkor. Anyám borogass!
- shield block: mivel 40sec cdvel nem spammelendő képesség lett, hanem mini shieldwall illetve mini aggróboost, ezért már nincs szükség rá, hogy bindelve legyen. 5fősökben úgyis fixen a shieldslamra makrózva használom, külön már nem nyomom meg. Egy gomb felszabadul, de csak félig, mert mi van ha raidekben meg majd nem SSre kötve kell használnom, hanem mitigációs képességként, afféle "oh shit" gombként? Szóval kell neki keybind, de hova fér el?
- shockwave: új képesség, új gombot kér
- concussion blow: fő tankképesség lett, jelenleg kb minden stanceben más gombon van plusz minden stanceben elérhető alt+R-el. Jó alkalom ez felszámolni a vele kapcsolatos hotkey-kuszaságot.
- reck, retal, shieldwall: ezek 5 percesek lettek, erősen használhatóak és használandóak is. Legalább a shieldwallt be kéne rakni valami hotkeyre. Eddig a 30 perc CD miatt jobb is volt kattintós képességnek, be is vált úgy. De ez már más világ! :)
- heroic throw: új képesség lesz, valószínűleg elfér kattintósnak, ahogy eddig a puskával lövést is kattintgattam, jó volt az úgy. Nem volna rossz pedig betenni hotkeyre, távol álló kaszter mobokba ügyesen lehetne vele aggrót építeni esetleg, de nem hiszem hogy el fog férni.
- bloodrage: mivel nincs már olyan nagy ragehiány, ez nem feltétlen kell könnyen használható hotkeyen legyen, át lehet tenni valami elbaszottabb kombinációra is. Pull elején akár klikkelhető képességként is használható.

Röviden ennyi, csináltam egy excel táblát a hotkey kiosztásról és eddig tetszik, majd kipróbálom élőben és kiderül megfelel-e.

Nincsenek megjegyzések: