2008-10-13

"Multiple problems saving data" - hogy oldjuk meg?

Biztos sok más embernek is ez a problémája adódott a háttérben futó 3.0.2 patch letöltésével. Oka: a Blizzard kevésbé jó a webes kiszolgálásban, mint a játékkészítésben. És akkor még finoman fogalmaztam :)
Megoldási módját egy fórum threadben találtam meg, gyors magyar fordítást is adok hozzá.

1. Tölts le egy torrent klienst, ha még nincs, én speciel a BitComet-et használom.

2. Telepítsd fel, állítsd be tetszésed szerint.

3. A WoW könyvtáradban (ez alapban C:\Program Files\World of Warcraft) keresd meg a Cache alkönyvtárat. Kell legyen benne egy BackgroundDownload.torrent file. Nyisd meg ezt a filed a torrent klienseddel.

4. Amikor a torrent kliens rákérdez, mondd neki hogy CSAK a wow-partial-2.MPQ file-t kell letöltenie, mert ebben van az az utolsó kis darab amit a háttérletöltő nem tud leszedni. Ez 70 MB méretű, csak ezt kell letöltened a torrentből, mást nem!

5. Győződj meg róla, hogy megfelelő helyre mented le az MPQ filet, vagy letöltés után másold át ide. WoW könyvtárad alatt: \Updates\WoW-3.0.1-to-3.0.2-Update alkönyvtárba kell kerülnie! Innen a letöltés befejezésekor
töröld a "wow-partial-2.MPQ.part" filet, ha még ottvan. Az a bibis file, ami nem tudott végig lejönni. Nincs rá szükség.

6. A torrent letöltés lehet, hogy csak percek alatt lódul neki, de utána frankó lesz!

7. Ha mindez kész, a WoW újraindításával indítsd újra a patch letöltő programot, aminek mostmár 100%-ig végig kell futnia. Előtte azért állítsd le a torrent letöltőt, hogy ne fogja le a patch filet esetlegesen!

Torrent nélküli megoldáshoz direkt letöltési linkek:
http://files.filefront.com/wow+partial+2MPQ/;12029485;/fileinfo.html
http://rapidshare.com/files/152975729/wow-partial-2.MPQ.html


Itt csak letöltöd a filet és behelyezed a fent említett updates alkönyvtárba, majd törlöd az ugyanolyan nevű, .part végződésű filet.

Nekem a torrentes megoldás bevált. Biztos jó a direkt letöltő is, de a filefront a szokásos döglött csiga sebességgel üzemel, a rapidsharet meg basztam megnézni.

FONTOS! Vista felhasználóknak az adatfileok lehet, hogy nem a wow könyvtára alatt vannak, hanem valahol a C:\Users\Public\Documents\Blizzard Entertainment\World of Warcraft\ alatt, pontosat nem tudok mondani Vista hiányában (hálistennek :D).

Nincsenek megjegyzések: