2008-10-17

Warrior glyph kisokos

Most, 70. szinten 2 major és 3 minor glyphet tudunk használni. 80. szintre ez 1 majorral bővül.
Minden jelenleg ismert major glyph trainelhető, a minorokat viszont 21 órás CDvel lehet felfedezgetni, tehát 1 scribe 1 nap 1 új minort fedez fel. Ezért lesz vagy 1 hónap mire minden scribe minden minort ismerni fog, addig ezeket leginkább AHból lehet majd beszerezni.
Gyorsan átfutom, hogy melyik glyphről mit gondolok (WOTLK jelzővel ellátva ami LKig nem craftolható):

Major glyphek:
Barbaric Insults: a mocking blow egyúttal tauntként is működik. A mocking rendesen csak 6 másodpercig kényszeríti a mobot, hogy a tankot üsse, utána ismét az aggrótáblának megfelelően viselkedik. Ez a glyph egyúttal tauntolja is, ami permanens aggrót ad. Nem érzem túl hasznosnak, a jelenlegi aggrógenerálás mellett nincs különösebb szükség egy ilyen extra tauntra, ráadásul a legtöbb boss nem tauntolható, így ott semmi hatása.
Blocking: WOTLK +10% blockvalue a shield slam használata utáni 10 másodpercig. Ez gyakorlatilag a második SStől kezdve folyamatosan fent van egy csatában. Mondani se kell, hogy durva aggró és enyhe mitigációs boost.
Bloodthirst: WOTLK növeli a BT heal effektjét. Solozásra, esetleg PVPre lehet jó.
Cleaving: cleave rage költségét csökkenti 5-tel. DPS warriornak trashre jó lehet, de ennyi - mivel bossra nem jó, nem hiszem hogy túl hasznos lenne. Esetleg 5fősöket tankoló warriornak is jól jöhet.
Devastate: WOTLK kettesével teszi a sundert a devastate. Emiatt gyorsabban csökken az ellenfél páncélja és gyorsabban nő a devastate damage bónusza. Trashen hasznos lehet, esetleg prot pvp-re és solozásra tudom ezen kívül elképzelni. PVEre van annyi jobb glyph hogy ez nem nagyon fér el.
Execution: Az execute úgy sebez, mintha 10zel több raged lenne. Hát ez szerintem sudden death buildekbe istenkirály lehet.
Hamstring: 10% eséllyel rootolja a célpontot a hamstring. PVP cucc.
Heroic Strike: HS critre kapsz 10 raget. Tankolásra és DPSre is jó lehet. Tankolásra különösen hasznos, főleg a revenge glyphel együtt.
Intervene: WOTLK eggyel több ütést vesz át az intervene. Mivel az intervene threatcsökkentő képességet is kapott, tankok mentésére ez már nem igazán használható. Azt mondom, inkább PVP glyph.
Last Stand: WOTLK 3 perccel csökkenti a last stand CDjét, de 10%kal kevesebb HPt ad. Tehát 5 percenként 30% HP helyett 2 percenként 20%. Nem tudom megéri-e, sokak szerint igen.
Mortal Strike: WOTLK +10% MS sebzés, de a heal csökkentő effekt csak 25%os lesz 50% helyett. Egyértelműen PVE glyph, méghozzá rendkívül jó.
Overpower: ha támadásodat parryzzák, 50% eséllyel overpowerelni tudsz. Teljesen egyértelműen PVP cucc.
Rapid Charge: 20%-kal csökkenti a charge cooldownját. 15 -> 12 másodperc. Farmoló/levelup glyph, szvsz. Esetleg prot PVPre is jó a warbringer talenttel.
Rending: eggyel több tickje lesz a rendnek. Esetleg taste for blood alapú arms DPS buildekben lehet hasznos, ritkábban kell újratenni a rendet. Ritkábban kell rendet rakni, érted :) Minden rendetlen ember álma :)
Resonating power: WOTLK 5 rageponttal csökkenti a thunder clap rage költségét. A TC jelenleg is csak 13 rage egy prot warrior számára és nem igazán fordul elő, hogy nincs rá rage egy multitank környezetben. Nem fér bele a 3 legjobb PVE glyphbe imho.
Revenge: a revenge használata után a következő heroic strike ingyen van. Ez egy kiváló tank glyph, kizárólag akkor értelmetlen, ha folyton a füleden folyik ki a rage enélkül is. De az olyan helyzet ritka.
Sunder armor: a sunder egy szomszédos célpontot is megüt. A sunder aggrója 18% AP, a devastate sunder komponense pedig 5% AP aggrót ad. Magyarán ez a glyph devastate használatakor határozottan béna, javításra szorult legalábbis még pár hete, mikor a Tankspot.com közössége tesztelte. Egyébiránt multitankolásra nemprot warriornak szinte kötelező, prot warriornak viszont felejtős. Ha javítják és devastateval is 18% AP threatet kap a másodlagos célpont, akkor közepesnek érzem.
Sweeping Strikes: az SS használatakor 30 rage visszajön 12 másodperc alatt. Szintezésre, solozásra jónak érzem, másra nem igazán.
Taunt: WOTLK +8% esély a taunt sikerére. 3.0.2 előtt a taunt spell resistet használt, így raidbossok tauntolásakor 17% esély volt resistre. Viszont elég volt 9% hitet felvenni, hogy az ütések sose misseljenek - de ez még hagyott 8% resistet a tauntnak. Ezt köszörüli ki ez a glyph, áthitalva a spell és a melee hit cap közti 8%-ot. Kérdés persze, hogy továbbra is spellként resistelődik-e a taunt. Mert ha nem akkor arra is elég a 9% hit és ez esetben a glyph elég értelmetlen.
Victory Rush: WOTLK +30% crit esély 90% feletti életpontú célpontokra victory rush használatakor. Kifejezetten erős solozáskor, más esetekben viszont erősen korlátozottnak érzem a hasznosságát, még enduring victory glyph mellett is.
Whirlwind: eggyel több célpontot üt meg a whirlwind. Szerintem túl kevésszer hasznos ahhoz, hogy egy major slotot elbasszunk rá. Elvileg hat a bladestormra is, de így se ájultam el tőle.

Minor glyphek:
Battle: 1 perccel meghosszabbítja a battle shout időtartamát. Ez számtalan helyzetben lehet hasznos, de nem olyan ami nélkül nem lehet élni.
Bloodrage: felére csökkenti a bloodrage HP költségét. PVPben és soloban a bloodrage költsége elég magasnak tűnik nekem, ezekben a helyzetekben ez a glyph hasznos lehet.
Charge: +5 yard a charge képességre. Így 30 yardról lehet rohamozni. Ez számtalan módon hasznos lehet soloban, pvpben és tankoláskor is. A warbringer talenttel tankoláskor megoldható vele, hogy 2 messze levő mobot is kezelj - egyikre charge, másikra 20 yardos taunt :) Tegnap volt alkalmam ezt kirpóbálni KazRogal trashen ahol elszórtan pakolja le a gép az infernalokat. WIN!
Enduring Victory: 20 helyett 25 másodpercig van lehetőséged a VR felhasználására. Soloban tutifrutti glyph, más helyzetekben nem érzem különösen hasznosnak.
Mocking Blow: 25%-kal növeli a mocking blow sebzését. Esetleg 2kezessel solozgató vagy PVPző embereknek lehet ez jó? Nem tudom, elég hülyeség.
Thunder Clap: 2 yarddal növeli a TC hatótávját. Hasznos tank glyph.

A jelenlegi kínálatból amit most használok illetve használnék protként (merthogy még csak a charget tudtam beszerezni):
Major: HS, revenge
Minor: TC, charge, battle

80on kiegészül a major lista a Blocking glyphel.

1 megjegyzés:

Zka írta...

Bocs a rossz linkek miatt, kibaszott velem a wowhead. Tegnap átpakolták a csak LKban elérhető cuccokat a wotlk subdomain alá. De előtte pár napig nem volt ilyen subdomain és minden a sima www-re redirektálódott. Ki nem javítom mostmár :D