2009-01-29

Naxx 10 végig + egyebek

Szerdán sikerült végigmenni Naxx10en egy 3 healeres setup részeként. A legtöbb helyen így atom unalmas volt, egyedül Sapphiron volt érdekes, a végén már nem tudtam honnan izzadjak manát. Nem lett volna ez gáz amúgy ha nem ilyen altos run van marha alacsony DPSsel.

4 horseman volt még emlékezetes. Hátulra kerültem egy hunterrel a 2 kaszter addra. Mindkettőknek új volt, de sikerült úgy beállni hogy nem enrageltek és a debuffok se stackeltek túl. Itt a heal a vártnál intenzívebb volt, de megoldható. Egyszerűen binding healt spameltem, közben dodgeoltam a sok szar void zónát és ennyi. Térfélcserekor általában volt SoL proc amit jól ki lehetett ilyenkor használni egy frankó futás közbeni instant flashre. Csak azon aggódtam, hogy kibírom-e manával. Simán.

Loathebtől tartottam, de kár volt, teljesen komolytalan a raid sebződés. Az optimális heal priesttel most az, hogy necrotic aura utolsó 3 másodperce után kasztolsz egy PoHot, majd CoH a másik csapatra. Ekkor szinte tutira van egy SoL proc (főleg ha van fent spóra debuff), ebből a legalacsonyabb HPjú emberre lehet dobni egy flasht és ennyi. Solohealelhető simán szerintem, akkor némi renew és pom trükközés is beiktatható, hogy azok 1-1 tickje lefusson a healelhető időszakban.

A szervert ügyesen megjavította Blizz, már 10 fősben is atom lagok voltak, szerencsére főleg a plague quarterben ért minket a szar, jellemzően trashen. Az első Heigan próba érdekes volt, vagy 5en behaltunk az első táncnál, pedig mindenki esküdözött hogy jól csinálta. Másodikra csak 1 halál volt. Utána a folyosó résznél volt egy kb 30 másodperces lag amikor elindultunk. Pontosabban 2 embernek sikerült elindulnia de úgy látszott hogy ott állnak. Nem értettem miért nem megyünk, egyszer csak megmozdult a kép és azonnal volt pár halott (akiknek sikerült előremenni azok szoptak, de ők is csak utólag vették észre :D) - nagyon minőségi élmény volt.

-- * --

Tegnap este SSCben voltam puggal, Lady Vashjt verni. Nekem még a régi questem van, ami adja az Adal titlét. Kérdés, hogy 80on is adja-e, nem találtam érdemi infót a wowheaden, máshol meg nem néztem. Egy gyerek írta hogy 80on nem kapott érte titlet, de nem írta hogy mikor vette fel a questet úgyhogy a hozzászólása hasznos mint egy plató homok a busmanoknak.

Vashjon látszott, hogy mennyire brutálisan sokat számít a tuning, azaz hogy az encounterben jövő sebzések és mob HP poolok mennyit adnak a nehézséghez. Itt kb senkinek fingja nem volt hogy mit csinál, volt is 10-15 perc a phase2 mire a faszláma emberek bejuttatták a coreokat a generátorokba.

Különbségek lvl70hez képest:
- Nem halt meg 5 másodpercen belül az elementálokat lépcsőn ölő ember, ha nem szedték le róla a mérget.
- Nem halt meg senki a melee addok cleavejétől.
- Nem halt meg senki attól hogy a strider szétfearelte az összes healert akár.
- Nem halt meg senki a strider pofonjaitól.
- Nem volt lényeges hogy ki kinek van LOSban, egyszer majdcsak valami healer elérte az embert oszt jónapot.
- Nem lepték el az addok az egész terepet 2-3 perc után.
- P1 és P3ban a static shockot simán ki lehetett healelni úgy, hogy mindenki fosta le a belőle való kiállást.

Aki most csinálja 80on az gondoljon ezekre, hogy bármelyikből fix wipe volt, most meg kiröhögi egy pug is.

HC ANben a Gotta go 4 percre lett nerfelve 2ről, így teljesen nevetséges volt, 2 T7es és 1 friss 80as DPS simán megoldotta. Próbáltuk a watch him die-t is de folyton a tankot vagy a healert webelték, a dps lassan reagálta le és úgy nem ment. De nem egy nagy szám, ha egy jól összeállított eltökélt csapat jön ide, 1-2 próbából le kell menjen. A taktika annyi amúgy, hogy egyesével húzza a tank a 3as pakkokat, a neves miniboss kivételével leöljük a másik kettőt. Így a bossra csak a 3 miniboss marad pluszban, akik sokat nem csinálnak, kivéve az egyiket aki aoe poisont tol, valszeg azt lenne célszerű utoljára húzni ha lehetséges. Egy /target Web Wrap makró jól jöhet.

Ha már makró. Mostmár kurvára csinálok egy makrót a guardian spirithez. Az egy dolog hogy nincs GCDn de ha kasztolás közben akarom elnyomni akkor már nem először kerül magamra mivelhogy a célpont pont meghal egy tizedmásodperccel előbb. Egybe kell makrózni egy /stopcasting utasítással, úgy tényleg azonnal használható lesz. Hirtelen vészhelyzetnél se az épp futó spell végigvárása se a manuális megszakítás nem megfelelő.

-- * --

JC majdnem 340. Eddig nem volt drága csak a 280-300 szakasz, de az rendesen. Úgy nézem a 300-350 kb ingyen van, pár gold egy szint és a végeredmény eladható a szintező embereknek... Kivéve ha van agyuk és inkább LK zöldeket vesznek :D Vagy bevágom a vendorhoz, ilyen alapanyagárak mellett még az is szép haszon lesz.

Nincsenek megjegyzések: