2008-09-09

Gurtogg elvérzett

Ez is megvan, 6/9 BT! Gurtogg Bloodboilt is lefektettük frankón tegnap este, 7. pullra az első trashrepop előtt. Nehezítésként 3 maget és csak 9 healert vittünk, a tankok pedig mind warriorok voltak. Ez utóbbi komoly szívás forrása volt, az első 3 pull olyan wipe volt hogy fingunk nem volt hogy szerezzenek rendes raget/aggrót az offtankok - egy druid OT trivializálta volna ezt. Úgyhogy a boss tankolásáról egy bővebb post következik.

A boss ütöget, cleavel és néha köp is valami savasat. Néha disorentálja az aggróelső tankot, ekkor átfordul az aggrómásodikra. Néha Void Reaver-szerűen ledob némi aggrót az aggróelsőről. Ütései - a cleave is - egy stackelő debuffot tesznek fel (Acidic Wound), ami csökkenti az armort és tickelve sebezget is. 20as stack az már önmagában 2000 DPSsel terheli meg a tankot, nagyon durva. 1 percig van fent a debuff, a boss nem tauntolható, tehát az offtankoknak időnként túl kell aggrózniuk az aggróelső tankot, de egyébként is az első 3-nak tanknak kell lennie a threatlistán, hogy a disorient vagy aggródobás esetén tankra forduljon át a boss.

3 warriorral az alábbit csináltuk:
- Pullkor mindkét offtank az MT mellé, a bossal szemben áll. Addig nem is mennek el innen amíg 1-2 cleavet, esetleg 1 acidic debuffot össze nem szednek. Magyarán raget kell gyűjteniük.
- Amint bekapott cleaveből és debuffból van egy kis rage, az offtank átmozog a boss jobb oldalára. A melee DPS a bal oldalon és a boss mögött van, így amikor aggróváltás miatt a boss elfordul akkor nem rájuk cleavel.
- Intervene kreatívan használható innen fogva, vagy ha át kell venni MTről a bosst akkor ismét be lehet állni a boss arcába több rageért.
- Misdirt egyenként osztjuk le: ha le kell venni a bosst az MTről akkor az aggrómásodik OT-ra kérünk MDt és az MT megáll az aggróépítéssel: csak shieldblock és TC/demo debuffolást csinál.
- Ha a két aggróelső tank eléggé közel van egymáshoz akkor az aggróharmadik tankra megy az MD.
- Simán megtörténhet, hogy az 1. tank kap egy knockbacket, átfordul a boss a 2. tankra, majd őt azonnal disorienteli és máris az aggróharmadikon van. Ezért kell nagyon szorosan egymás mellett lennie a tankoknak aggróban és nagyon javasolt 3 tank.

Mindezek miatt folyamatos kommunikációra van szükség a tankok között, valamint kell egy "tankolásszervező" aki az MDket irányítja a szükségleteknek megfelelően. Ezt a killen én csináltam, szerintem fun volt. Gyorsan be kell mondani a váratlan/temporális tankváltásokat is, 2 ütés meg 1 cleave egyszerre az hatalmas burst, 2 mp alatt bejöhet egy ilyen és nem mindegy milyen gyorsan reagálják le a healerek a tankváltást.

Druid offtankkal triviális a boss tankolása, egy warrior lesz az első MT, tankol rendesen, a druid lesz az aggrómásodik OT, neki az jobban megy anélkül hogy üttetné magát. Warrior tankok számára egy kevert avoidance/aggró geart javaslok. Avoid jó, mert a debuff stackelődése lassú lesz tőle, aggró statok meg azért kellenek, hogy offtankként jobb legyen a rage hatékonyság, ugyanis OTként ugye minimális rage lesz majd elérhető.

Phase2 (fel rage) alatt a tankok utánamehetnek raget gyűjteni illetve debuffolni / intervenelni az áldozatot, de a p2 végére vissza kell menniük a tankspotra (háttal a jobboldali vízesésnek), hogy mihamarabb elhagyja a raidet a boss és ne cleavelje/köpje le a ranged szekciót.

Szopás akkor van, ha a boss megöli az áldozatát p2 alatt és visszatér a tankra még a növelt sebzéssel. Ez simán leviheti a tankot, shieldwall/last stand ajánlott a túlélésére. Tapasztalatok szerint a magek túlélési esélye eléggé a nullához közelít fel rage esetén, ami közvetve tankhalálhoz is vezethet, nem túl jól van megoldva az encounter ezen része.

Taktikailag helyesnek tűnik az első fel rage alatt elnyomni a heroismot és minden DPS cooldownt.

Jó kis boss, némi gyakorlással elég fixen ölhető lesz.

RoSsal sajnos szopunk a first kill óta - kicsit olyan nekünk, mint Alar ahol az első 2 kill nagyon rázósan sikerült, azóta egy vicc. Remélem RoS is eljut a vicc fázisba hamarosan.

A közvetlen közeljövő célja a hátralevő 2 boss lerakása (Anyád és Council), Illidan megnézegetése. Melyik bossok opcionálisak Illidanhoz? :)

2 megjegyzés:

Dano írta...

Nem hiszem, hogy P2ben az Intervene jó ötlet a 300% dmg növekedés miatt. 8-9k körüli ütés lesz (non-crush), ami a ketyegő dot mellett nem biztos, hogy jó :)

Zka írta...

Az mindig sokkal jobb mintha meghal az áldozat és visszajön a tankra ugyanezzek a buffal. Jó hát az biztos hogy 20as stackkel nem fogok intervenelni, az magában is durva .)