2008-09-24

LK kezdő tankgear

Jelenleg, sőt már 1 éve is simán lehetséges volt 70re dingelni egy warriorral, majd szinte azonnal végigtankolni Karát kék quest itemekbe öltözve. Egyszerűen elég sok és jó quest reward található a két utolsó zónában, rajtuk elég defense rating, hogy elérd a mágikus 490-es számot, amikor a raidbossok már nem critelnek meg.
Az LKban 540 defenset kell elérni, ami nem jelentene különösebb változást, mivel az alap defense is pont 50nel nő meg. DE: 1) a warriornak jelenleg nincs defenset adó talentje, így 120 helyett 140 defenset kell összeszednie 2) mivel a játék tervezői szerint túl könnyű volt elérni a crit immunitást BCben, így nem szórták tele deffel annyira az LK kék geart 3) bizony a defense rating értéke is kb a felére esik vissza, így a 140 def összeszedéséhez 689 defense rating lesz szükséges!

Ezek együtt elég drasztikusan hangzanak, csináltam hát egy "instant crit immunis tank" gearlistát excelben:

http://veszetthorda.hu/blog/LKtankgear.xls

Amennyire lehetett, csak crafted BOE és questelt gearre támaszkodtam. Sajnos tankfegyver és defenses trinket csak instából random dropként szerezhető, viszont mindkettő a Halls of Lightningban esik. Egyetlen preraid def trinketet találtam csak az LK tárgyak közt és ranged fegyvert egyet se.
így gyakorlatilag 14 slotból hoztam ki a crit immunitást minden enchant és gemelés nélkül. Ez jó hír, viszont így kb SEMMI hit/expertise nincs a karakteren, blockvalue pedig csak strengtből és talentből jön. Ja meg a pajzsból persze.
Unbuffed 20K armor, 17.7K hp, 800 blockvalue és 1925 AP adódott.

Ne felejtsük el, ez egy nagyon alap tankset, a legtöbb slotra viszonylag könnyen található normál vagy hc instából olyan upgrade ami a defense megtartása vagy kis csökkenése mellett durva upgradet ad sta/armor vagy aggró terén.

Kizárólag a legalapvetőbb enchantokkal számoltam amit 100% hogy mindenki el tud érni azonnal. Van egyébként pár jó repuból szerezhető tankcucc is, pl Argent Crusade-nél egyből egy jó fej enchant (revered) és egy sta/aggró (honored) gatya szép defense értékkel. A másik frakció ami kezdő tankoknak jónak néz ki, az a Wyrmrest Accord.

Mindent összevetve én kevésbé látom rossznak a helyzetet, mint amit a legtöbb wow fórumon hangoztatnak az emberek, hogy szarrá kéne defense gemelni a karaktert vagy ilyesmi. Nem igazán van erre szükség, hacsak nem sikerül felszedni sok szép aggró geart socketekkel :) Nem tudom elég lesz-e 20K hp és armor Naxx 10esre, de ha igen akkor továbbra is megoldható, hogy egy friss 70es warrior egyből tankolni kezdhessen raidekben.

Mindenesetre ha több defense lenne a tankcuccokon, az nagyon megkönnyítené a helyzetet. Szar érzés lesz 5fősöket tankolni 0 körüli hit/exp értékkel, miután megszoktam egy ideje, hogy csak bossokon van parry/dodge/miss. Ami mégrosszabb, hogy a DPS is megszokta :D

Nincsenek megjegyzések: