2008-09-05

Születésnap

1 éves az Isten Ostorai! Lesz ennek örömére egy kis RP event holnap este (gyk szeptember 6, szombat) 19:00-kor Shattrathban. Mindenkit szívesen látunk :)
Már beszereztem a pizsi szetet hozzá: Silver dress robes, runed copper belt, a hátamon meg egy TUW mongúzzal :) Nem vittem túlzásba, de szerintem csini lett.

Az alábbi részlet a guild fórumáról való. Kiegészítettem pár linkkel :)

Egy kis történeti visszatekintés:

2007. Június: Shreya, Rawulf, Paplan, Horasz megunják, hogy az eredeti szerverükön esélyük nincs komoly fejlődésre, így az Arathorra transzferelnek. Két nappal később belépnek az akkor alakult Core guildbe, ahol Karazhan progressben vesznek részt.

2007. Augusztus: A Core-ban megismerik Csudaszépet, és Kemit. Mind a hatan elégedetlenek a Core szervezetlenségével, így 2 hónap után eldöntik: saját guildet alapítanak. Ideiglenesen megalapítják az Opos guildet, ahová az index törzsasztalon Zka néven megismert Delicatesse-t tanknak invitálják.

2007. Szeptember, 05: Az Isten Ostorai guild megalapításra kerül, az átmeneti guild megszűnik. A guild nevét Fonyódi Tibor író Hadak Útja c. regényfolyam első kötetének a címéről kapta. A Guild Karazhant pucolja, gyakorlatilag oneshot az összes boss.

2007. Október: Elindul a honlap, elkezdődik a recruit, no.1 recruit Nightshift (jelenleg inaktív), no.5 Drab, no.6 Skadhi (Noaide), no. 9 Twinsen. Megszületik a guild szabályzata, a dkp rendszer, amely gyakorlatilag alapjaiban azóta is változatlan, kisebb módosítások történtek csak.

2007. November: Az új patchel bejött Zul’Aman, a guild legjobban öltözött emberei a PR érték miatt megpróbálnak progresselni, első raidhéten 3 boss megy le, majd az officerek úgy döntenek, hogy gearben nem elég a csapat ZA-hoz, illetve a kétirányú progress miatt (ZA, Kara) az új tagok hátrányba kerülnek. A Delicatesse által készített kill videók felkerültek a Youtubra, ahol többezres nézettséget értek el. Elindulnak a 25 fős raidek, Maulgar first kill 21 fővel, ezzel együtt elindult a 25 fős dkp oldal is.

2007. December: Gruul first kill, először teljes létszámban egy 25 fős raid, benéztünk SSC-be is trashelni. Karácsonyi szünet, mindenki pihen.

2008. Január: SSC, TK, ZA progress: Lurker, Hydross, Jan’alai, A’lar, Void Raever, Solarian killek. Érdekes módon A’lar volt az első olyan raidboss amely kicsit megakasztotta a progresst, megkínlódtunk az első killért, rendesen. A raidek rendszeresen a taktikákban ajánlott healer létszámnál kevesebbel indulnak el. Ez a legtöbbször a mai napig így van.

2008. Február: További killek: Hexx Lord, Morogrim, és az első guild találkozó Budapesten, ahol fergeteges buli kerekedett.

2008. Március: Az első heroic Iron Man run, 15 heroic instance egy nap alatt, az esemény meglehetős publicitást kap a hazai WoW portálokon. Folyamatos konfliktusok az officeri csapaton belül, leginkább Kemivel kapcsolatban, ennek a történetnek az egyik folyománya, hogy Csudaszép aki alapító tag volt, kilép a guildből és átmegy a szerver egyik T6-ban progresszelő guildjébe. A konfliktusok feloldására megrendezésre kerül az első Mónika-Show.

2008. Április: Folyamatos progress T5-ben Magtheridon, Leo, Karathress, Zul’jin (ZA kitakarítva). Az első sikeres raid és kill T6-ban, Rage Winterchill is megfekszik. Második sikeres heroic Iron Man run, immáron MgT megjelenésével 16 heroic instance egy nap alatt. Az officeri csapat és feladatok újraosztása megkezdődik, a progress nem áll meg: bár a szervezés meglehetősen ad-hoc jellegű és kiforratlan, elhullik Naj'entus és Anetheron is.

2008. Május: Eddigi raid sikereink megkoronázásaként Lady Vashj távozik az élők világából, hamarosan Supremus is követi. A korábbi konfliktusok nagy része megoldódik, az utolsó szomorú és meglehetősen drasztikus módon: Kemi sokadszori figyelmeztetés után eltávolításra kerül a guildből, vele távozik Marku, Nymród és Efpont.

2008. június: Az áprilisban kezdődött „átalakulás" véget ér: Shreya „egyéb elfoglaltságai" miatt (ezúton is gratulálunk egyébként) hivatalosan is visszavonul a raidek vezetésétől és egyéb officeri feladatairól, illetve átadja a Guild Leaderi posztot. Az új GM Paplan, Busma pedig átveszi a Raid Leaderi szerepkört. A távozó emberek pótlása visszaveti a progresst, de Akamát azért megmentjük saját gonosz árnyától. A klán mass recruit kampányba kezd, melynek keretében nagy tömegű új tag lép soraink közé. Sajnos sokakról gyorsan kiderül, hogy más elveket vallanak, mint mi, de vannak, akiket hamar a szívünkbe zárunk.

2008. július: Közel egy hónap kihagyás után (melyet újoncaink felszerelésével és raid rutinjának feljesztésével töltünk) újra t6 instákba járunk, nem is akárhogyan: egyetlen reset alatt elhullik Kaz'Rogal, az első t6 tokent dobó boss, Azgalor, valamint Teron Gorefiend. Komoly fegyvertény, hogy TK-ban sikerül megölnünk Kael-t, hiszen így a teljes T5 tartalmat kipucoltuk. A többség szerint a Kael harc az egyik legélvezetesebb küzdelem a játékban. Megszerezzük az első ZA maci mountot is. Végzet vendéglátásának hála, nagyon jó guild tali kerekedett Fonyódon. A buli alkalmából a guild spellbookjába, többek bejegyeztek egy új spellt: „Summon KisVuk".

2008. Augusztus: A szabadságolások miatt elrendelt raidszünet után újabb instance került uralmunk alá: Archimode, MH utolsó encountere is megfeküdt.

2008. Szeptember: RoS meghalt. Az Isten Ostorai guild egy éves. Terveink szerepel a T6 tartalom végigjátszása a kiegészítő előtt.

1 megjegyzés:

majomka írta...

gratula! a kedvenc guildem az arathoron, példaértékű az egesz storytok

btw kemi hasonlo modon lett kiteve tolunk is, hihetetlen jo jatekos, nagyon nagy arc és durvan birom a fejét, dehat kisse szociopata :D