2008-11-18

Első benyomások

76os a warrior, eddigi útvonalam Howling Fjord+sok instázás (70-73), Dragonblight+sok instázás (73-75), Borean Tundra (75-). Leszek simán 77 mire kész lesz Tundra, aztán úgy megyek tovább pl Grizzly Hillsre. Úgy sejtem itt se kell minden mapot kipucolni a maximális szinthez :) A BT exalted trinket (talisman of valor) ISZONYÚ JÓ prot levelupra. Gyakorlatilag az egyesével húzott mobokon fixen maxon tart. Még mindig 1-2 megevett kajánál és bandagenél tartok. Nem rossz a gotn+lifeblood+enraged regen kombó sem azért :)

A questek iszonyú jók, bár kicsit unom a szintezést, nagyon tömény adag és gyorsan át kell rágni rajta, nem kevés kocka van a guildben, gáz volna ha hetekkel előttem lennének 80asok ugye! :) Minden questek csúcsa eddig a Battle for Undercity, ami egy videóval spékelt epic ingame event, még a magamfajta lore-ra magasról szaró embert is igazán meghatott :)

Boreanon az állatvédő questnode környékén sírvaröhögtem párszor... Oltári poénok vannak:
- Loot crazed poacher mob (szabad fordításban lootkurva :D) ilyen szöveggel aggrózik rám, hogy aszongya "Just fifty more hooves and I'll have the new gun!" azaz még 50 szarv pata és megvan az új puskám! :) A badge gyűjtő játékosok paródiája. Nem tudom minden fajnak van-e más szöveg, de a draeneihez a szarvas duma nagyon ütött.
- Műszőrmét kell begyömöszölni a csapdákba, ahol feltűnik majd Nesingwary buta vadászosztagából egy tag és megállapítja, hogy pl "de hülye volt ez az állat, megnyúzta magát", majd beleesik a csapdába és meghal :)
- Nagyon tetszett a mamutbébi szabadító quest is, "tökédi" különdíjasak a kis állatkák amint vidáman dudálnak kiszabadulásukkor.
- Jó tudni, hogy a farkasok fixen mikrofilmet szarnak.

Nagyon jó az új irányítható pet rendszer, ami csomó küldetésben van használva, az egyikben sárkányt irányítva hentelhetünk más sárkányokat repkedés közben.

És persze a retardok mindenhol... Legjobb amikor 3-4 ember összeáll egy questmobra, majd amikor az spawnol, az épp odaérő újabb arc betageli és persze az invitet is elutasítja. Az ilyen köcsögöt üsse el a cakkos lófasz. Háromszor, hátramenetben.

A Nihilum+SKból összeálló banda meg noliferkedett egyet és felhúztak 80ra, majd kipucolták az összes jelenlegi contentet. 2 nap alatt. Az igen. És már jön is a picsaszáj-áradat a fórumokon, sőt general csatin meg ilyenek. Csak pár retard-különdíjas véleményt emelnék ki, illusztrálandó, hogy milyen faszságokat és miért jobb, ha az ember nem is gondol, vagy ha mégis, akkor legalább magábantartja. Komolyan aggaszt, hogy ilyen gondolkodásra képtelen faszokkal van tele az ország, és ezek az orvosaink, tanáraink, whatever. Az se megnyugtató mondjuk, hogy ugyanezeket a faszságokat bármelyik alacsonyabb színvonalú nemzetközi fórumon is megtalálhatjuk.

Az alábbiakban rendezek egy kis virtuális kérdezz-feleleket. Figyelem, némelyik válasz erősen ironikus illetve szarkasztikus. Remélem ezek felismerhetők lesznek :)

- Jaj de ez már a második kiegészítő, minek ide könnyű raid tartalom, hát eddig már mindenki megtanulhatta, hogy álljon ki a tűzből, meg ne húzza le a tankról.
- Kedves retardált faszbarom! Nyilvánvalóan mind a 11 millió előfizető 2005 óta WoWozik és ott volt az első MC runokon is! Ez egészen egyértelmű! Az a 2-3 ember aki 2005 után kezdte, pedig becsülettel végigmegy minden régi instán szintezés közben.

- Le van butítva a játék, hát már a régi 1-60 területeken sincsenek elitek, minden solozható lett, jaaaj ez szörnyű!
-Bárki aki új karaktert indít, láthatja hogy a régi területek tömve vannak emberekkel és pillanatok alatt lehet csapatot, sőt akár 40 fős raidet is találni bármilyen groupquestre. Sőt, minden kaszt hunter meg frostmage, ezért az elitek 90%-át könnyen solozzák, akár kettőt is egyszerre.

- 2 nap alatt bedarálták LK-t a Nihilumosok, túl könnyű lett a content! És most sírnak, hogy ez el lett méretezve!
- Előszöris a Nihilumosoknak szánt content a Glory of the Raider achievement (illetve ennek a 25fős változata), majd akkor verjék a faszukat a Blizzardot hülyének nevezve, ha ezt teljesítették. Meg akkor mondják, hogy a content pucolva van, mert addig nincs. A jelenlegi bossok leverése kicsit sem dicsőség nekik, de a játékostársadalom felének sem. A Blizzard kijelentette, hogy ez direkt ilyen könnyű. BCben úgyis jól elbaszták, hogy a bétára meghívott top guildek könnyűnek találták Karát, és jól túl lett erősítve nekik köszönhetően. Van mit kompenzálni.
Aki nincs tisztában azzal, hogy a top raiderek valódi contentje ez az achievement (meg majd ennek az utódai) az kussoljon mély csendben. Mellesleg az, hogy mi mennyire van túl könnyűre csinálva, tisztábban fog látszani a következő tier kiadásakor, ami elvileg már nem könnyű, bevezető raidinsta lesz.

- A kazuálok miatt van minden!
- Így van, a játékosok 90%-a casual. Rohadt szemét Blizzard meg nekik fejleszt, a fizető közönség többségének, a kisebbség helyett, érted, mekkora buta faszláma cég! Nem csoda, hogy szegények, mint a templom egere és senki nem játszik a hülye játékukkal.

- Milyen könnyűek ezek az új 5fős insták, semmi kihívás.
- Nyilván T6os meg S3as emberekre kell méretezni a 70-80as levelup instákat, hogy a később kékben-zöldben idejövők véletlen se tudják kipucolni. Amúgy is mindenki 2005 óta játszik, úgyhogy később már senki nem jön ide.

- Most hülyegyerekeknek készült ez a játék.

- Igen, ezért fogsz vele igen jól szórakozni! :)

2 megjegyzés:

Twinsen írta...

Tök jó, ahogy kijavítottad a szarv szót patára, aztán meg "Nem tudom minden fajnak van-e más szöveg, de a draeneihez a szarvas duma nagyon ütött." :)

Zka írta...

Csak érdekelt, hogy olvasod-e :D