2007-08-17

Tank gear - wishlist

Lassan 65ös vagyok, kezdek gondolkodni, milyen tank geart akarok. Akárhogy is nézem, aki jól akar tankolni, annak legalább 2 féle tanksetre van szüksége, ha nem többre. (És ebbe a resist geart még nem értettem bele!)

Alapvetően 2 féle gearsetet tudok elképzelni: egy stamina/armor hangsúlyosat és egy avoidance hangsúlyosat. Az avoidance gear egy speciális esete a crush immunie gear, ahol legalább 102.4%-ot ér el a miss+dodge+parry+block %os értékeinek összege. Egy ilyen gearben a warrior shield block használata nélkül is crush immunis, kizárólag blocked hiteket kap és persze dodge/parry/miss. Ezt a geart úgy saccolom, SSC magasságában lehet csak összeszedni, aki nem hiszi hogy létezik, itt egy screenshot.

Kiváncsi voltam, hogy mit lehet kihozni _kizárólag_ normál 5fősek és crafolt/BOE itemek segítségével a stamina gear kategóriából. Ez az a gear, amiben a warriort jól megverik, de bírja :) Ideális 5fősök tankolására, ahol az epic gearelt warriornak nincs rage, tehát szart se tud megtartani, a healert meg megbassza egyrészt az unalom, hogy egy renew fenntartja a tankot, másrészt az ideg, hogy a sok lehúzott mob ütéseit ki kell healelnie. Az avoidance gear egyes raidbossokhoz, meg heroic multipullokhoz jó szerintem.

Itt a kis excel táblám: tankwish.xls

Deep prot talenttel, enchantokkal 13500 unbuffed hp, 491 def, 12.7K armor és jószar avoidance. Truckkal ennél szarabb avoidance statokkal simán letankoltam shadow labot, 10800 unbuffed hp mellett. Ez a gearset jó kiindulóalap lehet az epic minőségű stamina és avoidance gear felé is. Nézzük, honnan szedhető össze a 17 slotra való cucc.

6 quest item: egyes dungeonok kipucolásáért, illetve az arcatraz kulcsquestért járnak ezek a rewardok főként.
2 shadow lab
2 caverns of time drop/revered reward
2 engi (350es elég)
1 darkmoon faire
1 SV
1 mecha
1 zöld boe drop
1 arcatraz

Ami a listát végignézve érdekes lehet:
- tankatronic goggles: ez egy T6 színvonalú, 350es engivel kreálható epic fejes. Gemezve összesen 97 staminát és igen sok defet/avoidancet ad. Az engi fejlesztésének és a matok költsége kb 1-1.5K arany. Jelenleg 100as miningem van, jó gondolat lehet felhúzni és a kiszedett ércekből felvinni az engit. Úgy 1K gold alatt is kijöhet, majd meglátjuk.
- gnomish poultryizer: mókás engi trinket, 45 staminát ad. 36 staminás trinket elérhető UB heroic főbossból, de a lista összeállításánál csak normál instás cuccokat vettem figyelembe. Van goblin engiben is 45 staminás trinket, de sokkal durvábbak a matjai, ezért inkább a gnome specializációt választjuk :)
- vengeance card: a furies deckből kapható trinket. Csodálatos tank cucc, 51 sta és az ütések 10%ára visszasebez 100 körül -> ingyen aggro. Az ace 300g körül van, a többi lap nagyrésze 50-80g áron megvehető. Türelemtől függően 800-1500 gold.
- ranged slot: ide 2 opció van, egy "of the champion" fegyver, vagy egy "of stamina" típusú. 15-25 stamina lesz rajta és ha championos akkor ~10 def rating is.

Mainhand, chest, gyűrű és kesztyű tenkintetében elég sok alternatíva van egyébként. Elképzelhető jó megoldás még az is, hogy ezekre a slotokra hit ratinges cuccokat gyűjtsön az ember, Truckkal nagyon élveztem hogy 70 hit ratingem volt tank gearben is. Szinte sose csaptam mellé és az jó. Mainhand slotra szóbajöhet egy weaponskillt és sok staminát adó kard is Shirrakból (Auch Crypts első boss). Őszintén szólva nekem az szimpatikusabb, mint a hülye Gromtor nyomi baltája :)

Extra poén, hogy egyes darabokat le lehet cserélni 10-20 staminával többet adó darabra akár normál instából/questből is, de meg akartam tartani a 490 defenset, hogy a set kiinduló alapja lehessen raidboss tankolásnak is.

Remélem lesz pénzem és türelmem összeszedni egy erre a lehető legjobban hasonlító setet és elérni 13K unbuffedet :)

Nincsenek megjegyzések: