2007-09-16

Felkészülés

Tankoltam heroic BMet, elég nagyokat ütnek a rift keeperek, némelyik van hogy zsinórban 3x üt és olyan 2K körül van demo shouttal is egy ütés... A pala nem bírta életbentartani egyedül az egész partyt - van ugye aoe, majdnem 4K a sok volley, közben a rugó addozott és kapta a nagy pofonokat ő is... Ezért az első boss előtt wipe, majd máskor/más csapatösszeállítással megnézzük.

Heroic Botával viszont nem volt sok gond, a tüzeskedő satyrbosst skipeltük mert túl sok rosszat hallottunk már róla, amúgy nem volt túl nehéz a hely. CCnek volt 2 hunter és egy rugó, de igazából 1 CC az ami nagyon kell így kék gearben, a maradék tankolható.

--- * ---

Készülök az első Kara raidre, elvileg jövő héten lesz, ha találunk jó időpontot. Még egy kis dodgeos cucc kéne, a back SV főbossból (Devilshark cape) és a Sun Eater Mechából, de a jelenlegi gear is jó :) Megvettem a Vindicator's Hauberket (Aldor revered). Jelenlegi unbuffed értékeim 12.1K hp, 12K armor, 21.5% dodge, 18.3% parry, 21.6% block, 517 defense avoidance gearben.

A raidboss tankolás eléggé eltér az 5fősök világától. Előszöris normálban elmegy simán, ha felveszem a stamina geart közel 14K unbuffed HPval és minimáls dodge/parry értékekkel. Raidboss ellen (vagy heroic multipullokban) úgy érzem megéri 2K maxhpt lecserélnem +8-10% dodge/parryra.

Másodszor is minden bosstankolás során a shield block folyamatos használata és a threat generálás is nagyon fontos. Biztosan lehet jól dolgozni úgy is, hogy az ember figyel arra, hogy a shieldblock minden 5. másodpercben elsüljön, de én nem bíznám a véletlenre. Figyelni kell a thunderclap és a demo shout folyamatos fenntartására is, erre felpakoltam a NECB-t (natur enemy castbar), tesztelgettem is soloban, Servant of Allistarj rulez, sose hal meg, lehet vele bohóckodni. A shield blockolás garantálására az első gondolatom az volt, hogy felteszek minden tankolós képesség helyett egy makrót, amikbe beépítem a shield blockot, de ez meg 5fősökben értelmetlen, a SB csak megeszi a raget ott. Nem akarom folyton cserélgetni az action barjaimon a képességeket, hogy SBmakrós vagy sima képességet rakjak ki.

Akkorhát MAKRÓ! Körülnéztem a neten tankolós makrók után, de amiket találtam nem tetszettek, vagy /castsequence-sek voltak amik mind egytől egyik szarok. Legalábbis erre a célra. Nekem az első spellen sose mentek túl, ha betettem külön sorba a shield block kasztolást is. Meg amúgy se nagyon :O A végeredmény ez lett:

/cast Shield Block
/castrandom Shield Slam, Shield Slam, Shield Slam, Shield Slam, Shield Slam, Revenge, Revenge, Revenge, Revenge, Revenge, Devastate


Bele lehet tenni a végére a /cast Heroic Strike-ot is és akkor végtelen rage esetén majdnem optimális threatet csinál úgy, hogy közben a shield block is fent van. A HSt egyelőre nem teszem bele, azt külön nyomom majd ha lesz rage. így az 5. sunder felrakása után 2 gombbal lehet tankolni (ez a makró + heroic), és akkor tudom figyelni amit még kell, pl demo/TC.
Miért van bent 5x az SS és a Revenge? Nos azért mert így ha van sok rage akkor sokkal nagyobb eséllyel nyom SS-t vagy revenget, mint Devastatet. Ha mindet csak 1x írom be akkor könnyen előfordulhat, hogy devastatet fog spamelni akkor is ha van SSre rage és a cooldown is engedi. Persze így sem garantált hogy mindig az SS/revenge fog kisülni ha a rage/cd engedi, de nagyon gyakran jól választ a random - teszteltem :) Na most aki tankolt már warriorral úgy, hogy próbált optimális threatet építeni az tudja, hogy mennyi gombnyomkodással jár ez. Lehetetlen az elvileg optimális sorrendben használni a képességeket. Megnéztem pár Kungen videót és még ő is rendszeresen egyszerűen elfelejti használni a revenget, mert jobb dolga is van annál...


A raidboss tankolás 3 szintje

1) shield block - minden 5. másodpercben. Nincs global cooldownon és a heroiccal sem ütközik, bármikor használható ha a cooldown lejárt

2) global cooldown szintje: itt 5 sunder után shield slam, revenge, 2 x devastate az optimális ciklus. Azelőtt SS, revenge, 2 x sunder.

3) heroic strike - ha az első két szint végrehajtása után van rá rage, akkor ezt is nyomni kell - ha 1.6os a fegyver akkor 1.6 másodpercenként...

Eleve nyomnod kell valamit 1.5 secenként (ennyi a global cooldown), aztán a heroicot 1.6 secenként és a shield blockot 5 secenként. És közben figyelni a TC/demora ha nincs másik warrior aki rakja. Plusz figyelni mire van raged, meg az egyéb dolgokra amik az encounterből következnek, pl hova állj, nyomj-e valami egyéb gombot, mintpl SW/LS/trinket/pot. Ezért csináltam a makrót, az 1-es tankolási szintet optimálisan, a 2-eset az emberhez hasonlóan szuboptimálisan megoldja, tehát kiváló. Igy nem a tankolás technikai feladatára figyelek, hanem arra ami valóban fontos.

--- * ---

Szeretem Arca végén a trashmobokat, állati nagyokat tudnak odavágni, lehet nyomni nekik a TPSt sta/blockvalue gearben :)


--- * ---


Kakáskukit nem tudom bannolták-e, a GM a protokollnak megfelelően beszélt velem, azt ígérte megnézik.

Nincsenek megjegyzések: