2007-09-19

Tank makrózás visszavág

Egyelőre kudarcnak minősítem a castrandom makró működését, éles helyzetben valamiért nem úgy működött mint kellene és a TPSem lószar volt. Lehet h gyakrabban kellett volna nyomogatni :) Most azzal próbálkozok, hogy makrózom a tank képességeket és hozzácsapom mindhez a shield blockot. Ez viszont csak raidbossokra hatékony, normál instákba és trashen kurvára felesleges rage pazarlás blockolni szerintem. Mivel nem akarom mindig lecserélgetni az összes ikonomat, úgy döntöttem, a makrózott képességeket kiteszem egy külön action bar lapra (3-as lap). Igenám, de a stance váltás hatásai csak az 1-es lapon működnek, ezért gyakorlatilag actionbar lapot is váltanom kell stancekkel egyidőben. Eleve makróval váltot stancet, szóval csak a meglevőt kellett módosítani:

/cast Defensive Stance
/script CURRENT_ACTIONBAR_PAGE=3
/script ChangeActionBarPage( CURRENT_ACTIONBAR_PAGE)

...

/cast Berserker Stance
/script CURRENT_ACTIONBAR_PAGE=1
/script ChangeActionBarPage( CURRENT_ACTIONBAR_PAGE)

Igy defenzív esetén a 3as lapra kapcsol, a többi stancen visszamegy az 1es lapra. Ha nem raidben tankolok akkor a defensive makróban is átírom a lapszámot 1re és kész. Ezzel a megoldással csak rendesen tankolok és voilá megy a shield block magától. Bossok előtt/után átírom a makrót és kész is. Maradhatnék annál a megoldásnál is, hogy a raiden végig a 3-as actionbar lappal megyek, de az meg nem követi a stance váltást, így ha pl Nightbanet valaha is tankolom akkor nem tudok kidancelni a fearből, csak makróval. Na most makrót ilyenre nem akarok használni. Valahogy meg kellett oldani a dolgot, ezt a megoldást választottam. Holnap lesz a következő raid, lesz alkalmam tesztelni.

A tegnapi raidre visszatérve: Moroes aoe pakkjait csináltuk mage és lock nélkül, komolyan sokkal jobb, mert nem hal meg a senki :D Pakk behúzva, 2 tank aoe tankol ahogy bír, néha taunt és így lassan meghal mind, anélkül hogy valaki is halálközeli élményt élne át. Kicsit lassabban hal a mobkupac, de nincs downtime, tehát összidőben ugyanott van. Jó még valamire a mage osztály manapság a raideken? :/

Nincsenek megjegyzések: