2007-09-28

Fogyóeszközök és gearsetek

Nemrég postoltam, hogy fingom sincs, milyen fogyóeszközöket vigyen raidre magával egy maintank. A legfontosabb fogyóeszköz amire szükség van, az a DPS karakterek, de ezzel nem a tanknak kell törődnie, hanem a raidleader szervezi majd be őket :D

Kicsit komolyabbra fordítva: úgy érzem jó, ha van az embernél healing poti, de ennél sokkal hasznosabb és fontosabb dolgokat is lehet vinni egy raidre. Alapanyagokkal együtt következzék tehát a felsorolás:

[P] : potion
[B] : battle elixir
[G] : guardian elixir
[S] : scroll
[F] : food

Great Rage Potion [P] (30-60 rage)
1 large fang, 1 kingsblood, 1 leaded vial

Mighty rage potion [P] (45-75 rage)
3 gromsblood, 1 crystal vial

Elixir of Greater Agility [B]
1 sungrass, 1 goldthorn, 1 crystal vial

Elixir of Major Agility [B] (35 agi, 20 crit rating 60 percre)
1 terocone, 2 felweed, 1 imbued vial

Flask of Fortification [B+G] (500 hp, 10 def rating 2 órára)
1 fel lotus, 3 mana thistle, 7 ancient lichen, 1 imbued vial

Elixir of Major Fortitude [G] (250 hp, 10 hp5 60 percre)
2 ragveil, 1 felweed, 1 imbued vial

Greater Stoneshield Potion [P] (2000 armor 2 percre)
2 stonescale oil, 1 thorium ore, 1 crystal vial
1 oil = 1 stonescale eel, 1 leaded vial

Scroll of Protection V [S] (300 armor 30 percre)
1g BO

Elixir of Major Defense [G] (550 armor 60 percre)
3 ancient lichien, 1 terocone, 1 imbued vial

Teljes BC food lista >>

Talbuk Steak [F] (+20 stamina 30 percre)
1 talbuk venison

Spicy Crawdad [F] (+30 stamina 30 percre)
1 furious crawdad

Az én zsákomban általában staminás kaja, forti flask, major agi potion és greater stoneshield van. Rage potikat is kéne hozni végre, csak mindig elfelejtek gromsbloodot szerezni.

--- * ---

A másik érdekes kérdés, hogy milyen gear szeteket érdemes összeállítani? Nos Karában minden értelmes warrior tank szerint kifizetődő az avoidance gear (dodge, defense, parry) - és én is így látom. 12-13K unbuffed HP eddig mindenre elég volt. A gear setjeimet az itemrack kezeli.

- stamina set: a legtöbb staminát adó cuccokból áll össze, egyes normál 5fősökben szoktam használni, bár inkább csak kiindulóalap a következő sethez. 14.1K unbuffed HPm van benne, aranyos.
- avoidance set: a legtöbb dodget, defenset és parryt adó set. Semmi másra nem figyelek igazán, csak az avoidancera. Kara bossok tankolására általában ezt használom, Prince, Nightbane és Maiden mindenképp ezzel célszerű.
- sta/block set: ez az igazi 5fős tankszet, a staminás cuccokból indul ki, de amelyik slotra van magasabb block valuet vagy hit ratinget adó cucc, oda azt teszem fel. így az alacsony dodge miatt rendesen van ragem és jó nagy shield slameket ütök, ráadásul nem mellé.
- avoidance/block set: az avoidance setben lecserélem azokat a darabokat amikhez van magasabb blockvaluet adó cucc. Van bent némi hit rating is. Ez a set ideális az erősebb Kara trash tankolására vagy heroicokra, mert van rendesen benne dodge, de egyúttal combos shield slamek mennek ki. Kara trashen 700-1100 TPS garantált vele. Puhapöcsű Kara bossokra is ezt veszem fel, pl Attumenre ideális.
- DW passive crush immune set: ebben annyi a dodge+parry+block+miss összege, hogy dual wieldes mobok (bossokat is beleértve) kizárólag blockot ütnek vagy mellécsapnak. Szar zöld vállas meg BOE kék pajzs van benne block enchanttal és egyéb csúnyaságok, de MŰKÖDIK. Moroesnél használom mert fun. Shield block nélkül sem kapok crushingot, /dance. Jelentősége nincs igazán, de jó móka.
- DPS set: soloban vagy Aranon használatos set. Dual wield gear - crit, AP, hit a legfontosabb tulajdonságok benne, emellett a mainhand nem árt ha magas átlagsebzéssel rendelkezik (lassú fegyver).

A blogon mostantól a lényegesebb postokat labelekkel látom el, jobb oldalt pedig labelenként csoportosítva lehet böngészni a sok okosságot.

Nincsenek megjegyzések: